Αβέρωφ Νεοφύτου: Η περίοδος των μεγάλων πάρτυς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχει περάσει ανεπιστρεπτί

16:54 12/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κάποιοι φαίνεται ότι ζουν εκτός της κυπριακής πραγματικότητας δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας πως δεν μπορούμε να στηρίζουμε την κρατική ραδιοτηλεόραση μέσα από νοοτροπίες άλλων εποχών, της σπατάλης και του αιτήματος ότι χρειάζονται και άλλα εκατομμύρια σημειώνοντας ότι στόχος όλων πρέπει να είναι με λιγότερα χρήματα να γίνονται ποιοτικότερα προγράμματα, να είμαστε πιο αντικειμενικοί και να υπηρετούμε τους πολίτες.

Σε δηλώσεις στην Αγία Νάπα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Νεοφύτου δεν θέλησε να σχολιάσει την παραίτηση

του Προέδρου του Δ.Σ. του ΡΙΚ Μάκη Συμεού, προσθέτοντας πως «είναι δικαίωμα του καθενός να υποβάλει την παραίτησή του».

Πρόσθεσε ότι κάποιοι μιλούν για κουτσουρεμένο προϋπολογισμό του ΡΙΚ και «φαίνεται πως ζουν εκτός της Κυπριακής πραγματικότητας» αφού όπως εξήγησε το 18% του εργατικού δυναμικού «είναι χωρίς εισόδημα, ζουν στην ανεργία, ενώ οι πάντες έχουν κάνει περικοπές. Οι ιδιωτικοί σταθμοί προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και τα ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, με τους μισούς προϋπολογισμούς που είχαν προηγουμένως».

Δεν μπορούμε, συνέχισε «να στηρίζουμε την κρατική ραδιοτηλεόραση μέσα από νοοτροπίες άλλων εποχών, της σπατάλης και ενός αιτήματος ότι θέλουμε και άλλα εκατομμύρια».

Κάλεσε όλους να προσαρμοστούν και «με λιγότερα χρήματα να κάνουμε ποιοτικότερα προγράμματα, με λιγότερα χρήματα να είμαστε πιο αντικειμενικοί και με λιγότερα χρήματα να υπηρετούμε τους πολίτες. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων μας» είπε.

Πρέπει, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου «να μάθει και το ΡΙΚ να αλλάξει νοοτροπία και πρέπει όλοι να αλλάξουμε νοοτροπίες και συμπεριφορές. Η περίοδος που χρεώναμε τα παιδιά μας για να κάνουμε τα μεγάλα πάρτυς όλοι είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, έχει περάσει ανεπιστρεπτί, να μάθουμε όλοι να ζούμε με λιγότερα» είπε και σημείωσε πως «δεν μπορούμε να χρεώνουμε συνεχώς τα παιδιά μας για να ζούμε εμείς πλουσιοπάροχα. Να μάθουμε όλοι να αναπροσαρμόσουμε τους προϋπολογισμούς μας, με βάση πολύ χαμηλότερα έσοδα».

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ακόμα ότι «είναι θέμα της νέας διοίκησης και του νέου ρόλου που θα έχει η κρατική ραδιοφωνία της Κύπρου». Αναφέροντας μάλιστα ένα παράδειγμα διερωτήθηκε κατά πόσον «θέλουμε μια κρατική ραδιοτηλεόραση να ξοδεύει εκατομμύρια κάθε χρόνο για να αγοράζει είτε προγράμματα από το εξωτερικό και να είναι σε ανταγωνισμό με τον όρο που επικράτησε των σαπουνόπερων»;

Είναι «ο ρόλος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης να παίρνει από τα λεφτά των φορολογούμενων για να δίνει εκατομμύρια κάθε χρόνο είτε για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, Europa League, είτε για τη Formula» διερωτήθηκε.

Πρέπει να τα ξεκαθαρίσουμε αυτά τα ζητήματα αν δηλαδή «με τα λεφτά του φορολογούμενου θα κάνουμε πλειστηριασμούς και θα αγοράζουμε προϊόντα που άλλες χώρες τα αγοράζουν πολύ φθηνότερα, να τα αγοράζουμε πολύ ακριβότερα γιατί τα πληρώνει ο πολίτης» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα