Άτυπη συνάντηση του Πάφος 2017 στη Σλοβακία

08:55 12/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

H εταιρεία Πάφος 2017 που έχει συσταθεί ενόψει της ανάληψης του χρίσματος της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017 από την Πάφο και την Δανέζικη πόλη Ααρχους εκπροσωπήθηκε σε άτυπη συνάντηση σχετικά με τον θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο Kosice της Σλοβακίας. Το Πάφος 2017, εκπροσωπήθηκε από τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Οργανισμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017», Δρ Μάριο Ιωάννου Ηλία.

Σύμφωνα

με ανακοίνωση του οργανισμού, στη συνάντηση αυτή, έλαβαν μέρος τεχνοκράτες, εμπειρογνώμονες και ειδικοί σε θέματα που αφορούν τον θεσμό της ΠΠΕ, από 19 χώρες. Μέσα από το συνέδριο αντλήθηκαν πολύ χρήσιμες πληροφορίες και εμπειρίες άλλων Πολιτιστικών Πρωτευουσών (Liverpool, Guimaraes, Leeuwarden, Turku, κ.ά.), σχετικά με τη μεθοδολογία γύρω από την προετοιμασία της πόλης τους, καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του προγράμματος τους.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, καταλήγει η ανακοίνωση, έγινε συνάντηση και με τον κ. Jan Truszczynski, Director General of Education & Culture της ΕΕ. Επίσης, ένα από τα θέματα που έτυχε ιδιαίτερης προσοχής και συζήτησης αποτέλεσε η διακίνηση καλλιτεχνών μέσω των προγραμμάτων artists in residence“ και της παρουσίασης/προβολής τους σε άλλες ΠΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα