Σε εφαρμογή η υπηρεσία ‘ON CARDIAC’

22:30 11/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη νέα πρωτοποριακή υπηρεσία “ON CARDIAC” έθεσε σε εφαρμογή έθεσε σε εφαρμογή η Cytamobile-Vodafone, σε συνεργασία με το Κυπριακό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ΚΥΣΑΝ) και το Υπουργείο Υγείας, υπηρεσία που επιτρέπει στο ΚΥΣΑΝ να στέλλει μηνύματα SMS σε εκπαιδευμένους πολίτες, σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής πολίτη σε δημόσιο χώρο, έτσι ώστε ο παραλήπτης, που θα ευρίσκεται πιο κοντά στον ασθενή, να προστρέχει για άμεση βοήθεια.

“Με αυτό τον τρόπο”, όπως αναφέρεται σε σημερινή

ανακοίνωση της Cytamobile-Vodafone, “αξιοποιείται θετικά ο παράγοντας χρόνος, ο οποίος είναι ζωτικά πολύτιμος σε περιπτώσεις καρδιακών επεισοδίων”.

“Σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα, σε χώρες όπου δεν εφαρμόζονται προγράμματα αντιμετώπισης καρδιακής ανακοπής σε δημόσιο χώρο”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “η πιθανότητα επιβίωσης είναι μικρότερη από 6%, ενώ σε προηγμένες χώρες με εκπαιδευμένους πολίτες και αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές σε δημόσιους χώρους, το ποσοστό υπερβαίνει το 50%”.

“Η Κύπρος και η Cytamobile-Vodafone συγκαταλέγονται ανάμεσα στις λίγες χώρες και παροχείς κινητής τηλεφωνίας, που παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες”, δηλώνει η εταιρεία.

Οι πολίτες, που έχουν εκπαιδευτεί σε προγράμματα βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, μπορούν να εγγραφούν εύκολα στην υπηρεσία, με την αποστολή μηνύματος SMS με το λεκτικό “ON CARDIAC” στο 8000, για να λαμβάνουν SMS σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

“Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν, τόσο για τους πολίτες, όσο και για το ΚΥΣΑΝ και εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης της Cytamobile-Vodafone, αλλά και της διαχρονικής συμβολής της Cyta στην κοινωνική πρόοδο και την ευημερία των πολιτών, μέσα από την αξιοποίηση των εξελίξεων στις τηλεπικοινωνίες”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Η υπηρεσία “ON CARDIAC” παρουσιάσθηκε σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα, στο αμφιθέατρο της Cyta στα Κεντρικά της Γραφεία στη Λευκωσία, υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Πέτρου Πετρίδη.

Σε χαιρετισμό του, που απηύθυνε στη διάσκεψη ο εκπρόσωπος του Υπουργού, ο Χαράλαμπος Χαριλάου, υπογράμμισε την αξία που προσθέτουν οι εκπαιδευμένοι εθελοντές στην αλυσίδα διάσωσης και επιβίωσης και συνεχάρη τη Cyta, η οποία στηρίζει καινοτόμες πολιτικές, που έχουν όφελος στο κοινωνικό σύνολο.

Στο δικό του χαιρετισμό, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, Άριστoς Ριρής, ανέφερε ότι πρόθεση του Οργανισμού είναι να συνεχίσει να συνεισφέρει ενεργά με λύσεις, υπηρεσίες και ειδικά τιμολογιακά πακέτα, που συμβάλλουν στην προστασία της υγείας και την ευημερία της κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος του ΚΥΣΑΝ, Μάριος Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπηρεσίας, ευχαρίστησε τη Cyta για την ουσιαστική στήριξή της, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία “ON CARDIAC” θα συμβάλει σημαντικά στο έργο τους για έγκαιρη παρέμβαση για τη διάσωση ζωών.

Keywords
Τυχαία Θέματα