Άτυπη συνάντηση Αναστασιάδη με Έρογλου τη Δευτέρα

21:42 21/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Πρόεδρος Αναστασιάδης και Τ/κ ηγέτης συναντώνται την Δευτέρα κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η άτυπη αυτή συνάντηση έχει διευθετηθεί να πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας στο Chateau Status στην περιοχή Λήδρα Πάλας.

Οπως αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Στυλιανίδη, οι δύο άνδρες είχαν τηλεφωνική συνομιλία κατά την οποία ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου διαβίβασε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τα συλλυπητήρια

του για το θάνατο του πρώην Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει τον κ. Ερογλου σε άτυπη συνάντηση με στόχο να καταλήξουν σε κοινή διακήρυξη που θα ανοίξει το δρόμο για τη λύση του Κυπριακού.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα απέστειλε επιστολή πρόσκληση προς τον κ. Ερογλου στην οποία εκφράζει την πεποίθηση του ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή στην προσπάθεια να δοθεί μια αποφασιστική ώθηση για να επιτύχουμε επιτέλους μια λύση και ότι χρειάζεται να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες μας για να υιοθετηθεί κοινή διακήρυξη σε μια πρώτη συνάντηση ορόσημο των ηγετών των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο της αποστολής των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών”, αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Στυλιανίδης.

Η Προεδρία εκφράζει την ικανοποίησή της για την αποδοχή εκ μέρους του κ. Ερογλου της πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα