Αστυνομία: Διαφόρα αδικήματα βαρύνουν τους συλληφθέντες στη Λήδρας

22:32 7/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα αδικήματα της παράνομης κατοχής και χρήσης ναρκωτικών, παράνομης συνάθροισης, επίθεσης με πραγματική σωματική βλάβη και παράνομης εισόδου σε ξένη περιουσία αντιμετωπίζουν τα 28 πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν σε κατοικία στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέα Αγγελίδη, χθες διενεργήθηκε συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας από μέλη της ΥΚΑΝ, της ΜΜΑΔ και άλλων τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας.

«Συγκεκριμένα ερευνήθηκε με δικαστικό ένταλμα

κατοικία στην οδό Λήδρας, στη Λευκωσία, όπου εντοπίστηκαν συνολικά 28 πρόσωπα τα οποία συνελήφθησαν. Συγκεκριμένα στην έρευνα που έγινε στην κατοικία εντοπίστηκαν στον 1ο όροφο δυο πρόσωπα ηλικίας 28 και 36 χρόνων, Ε/Κ και Τ/Κ, και στο συγκεκριμένο δωμάτιο εντοπίστηκε ένα γραμμάριο ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης και τα δυο πρόσωπα συνελήφθησαν. Στην συνέχεια εντοπίστηκε 24χρονη αλλοδαπή η οποία αντέδρασε και προσπαθούσε να παρεμποδίσει τους αστυνομικούς κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και δάγκωσε ένα αστυνομικό ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση και λόγω του ότι θεωρήθηκε επικίνδυνη τοποθετήθηκαν σε αυτήν χειροπέδες», είπε.

«Επίσης ακόμη τρία πρόσωπα είχαν παρεμποδίσει τα μέλη μας στην εκτέλεση των καθηκόντων τους στη συγκεκριμένη κατοικία, όπου και συνελήφθησαν και ακόμα 22 πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν μέσα στην κατοικία οδηγήθηκαν σε αστυνομικούς σταθμούς για ανάκριση εκ των οποίων 11 πρόσωπα ήταν ηλικίας 16 με 17 χρόνων. Κατά την είσοδο των μελών μας υπήρχαν συρματοπλέγματα έτσι ώστε να μην γίνει κατορθωτή η είσοδος των μελών μας στην συγκεκριμένη κατοικία και να αναφέρουμε ότι για το συγκεκριμένο σπίτι υπήρχαν πληροφορίες που έφτασαν στην Αστυνομία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών», ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Η συγκριμένη κατοικία, η οποία είναι ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Κύκκου, βρίσκεται μεταξύ του οδοφράγματος της οδού Λήδρας και της νεκρής ζώνης, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας.

«Υπήρχαν καταγγελίες από πρόσωπα από την περιοχή ότι τα πρόσωπα που βρίσκονταν στην κατοικία ενοχλούσαν πρόσωπα τα οποία διακινούνταν στην περιοχή και υπήρχε επίσης σύμφωνα με τις καταγγελίες έντονη δυσοσμία από τη συγκεκριμένη κατοικία», είπε.

«Διερευνάται η παρουσία των προσώπων, αλλά και των ανήλικων προσώπων, στο μέρος. Όσον αφορά την αλλοδαπή, η οποία αντέδρασε, ήταν σε κατάσταση μέθης και επίσης ακόμη ένα πρόσωπο 53χρονων Άγγλος, μόνιμος κάτοικος Πάφου, κατά την είσοδο της Αστυνομίας φαίνεται να προσπάθησε να διαφύγει με αποτέλεσμα από το δεύτερο όροφο να βρεθεί κάτω στο ισόγειο και να έχει κατάγματα και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για νοσηλεία» ανέφερε.

Ο κ. Αγγελίδης πρόσθεσε πως στις ενέργειες που έγιναν, “χρησιμοποιήθηκε βία υπό τις περιστάσεις, έτσι ώστε η επιχείρηση να ήταν αποτελεσματική και να συλληφθούν τα πρόσωπα».

Keywords
Τυχαία Θέματα