Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές αποφάσισε η Βουλή των Ελλήνων

17:24 9/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την απόφαση για άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών έλαβε, πριν από λίγο, η Βουλή των Ελλήνων, η οποία απέρριψε το αίτημα άρσης ασυλίας σε βάρος ενός πέμπτου βουλευτή.

Συγκεκριμένα, άρθηκε η βουλευτική ασυλία των Μιχάλη Ταμήλου, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή των Τρικάλων (159 ψήφους υπέρ, 42 κατά, 9 «παρών» και 1 λευκό), για υπόθεση παράβασης καθήκοντος, Μενέλαου Βλαχβέη, βουλευτή Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή των Σερρών (161 υπέρ, 42 κατά, 7 «παρών» και 3 λευκά)

για υπόθεση απιστίας από κοινού κατ’ εξακολούθηση που είχε ως αποτέλεσμα περιουσιακή ζημιά μεγαλύτερη των 30.000 ευρώ, Δημήτρη Χριστογιάννη,(βουλευτή Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή Πιερίας (151 υπέρ, 55 κατά, 6 «παρών» και 1 λευκό) για υπόθεση σωματικής βλάβης από αμέλεια, και Ιωάννη Μιχελογιαννάκη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης (203 υπέρ, 5 κατά, 2 «παρών» και 3 λευκά) για υπόθεση απιστίας στην υπηρεσία κατ` εξακολούθηση, συνολικής αξίας αντικειμένου της πράξης μεγαλύτερης των 120.000 ευρώ σε βάρος ΟΤΑ.

Αντίθετα, απορρίφθηκε η αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην περιοχή των Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή (33 υπέρ, 167 κατά, 10 «παρών» και 3 λευκά) για υπόθεση που αφορούσε κινητοποιήσεις κατά της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη». Οι ιδιοκτήτες της νέας εταιρείας έχουν καταθέσει μήνυση κατά του κ. Κασσή κατηγορώντας τον για πρόκληση επεισοδίων.

Ο κ. Κασσής επανέλαβε και σήμερα την πλήρη αντίθεσή του με την επιλογή της ιδιωτικοποίησης της γαλακτοβιομηχανίας και την άποψή του ανάληψη του ελέγχου της από τις ενώσεις των γαλακτοπαραγωγών ενώ επανέφερε τα ερωτήματα που είχε διατυπώσει ως προς το ποιος είναι ο πραγματικός νέος ιδιοκτήτης πίσω από την off shore που εμφανίζεται να έχει αγοράσει τη «Δωδώνη» αλλά και ως προς τη συμπεριφορά του ειδικού εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα