Ξύπνησε μνήμες η δίκη για το κάψιμο της Marfin

Τα γεγονότα της 5ης Μαΐου 2010, με την πυρπόληση της τράπεζας Marfin, επί της οδού Σταδίου, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών τραπεζικών υπαλλήλων, ζωντάνεψαν στο δικαστήριο καθώς ξεκίνησε σήμερα (Τετάρτη) στο τριμελές πλημμελειοδικείο, η δίκη των τεσσάρων υπευθύνων της τράπεζας.

Ο πατέρας

της άτυχης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (σ.σ. της γυναίκας που κυοφορούσε και ένα παιδί), έκανε λόγο για εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων της τράπεζας καθώς όπως υπογράμμισε έπρεπε να είχαν πάρει μέτρα ώστε να υπάρχει έξοδος διαφυγής.

Ο ίδιος κατέθεσε ότι είχαν προηγηθεί δύο επιθέσεις κατά του υποκαταστήματος όταν άγνωστοι το Μάρτιο και τον Απρίλιο είχαν σπάσει τις τζαμαρίες, ωστόσο όπως τόνισε, οι υπεύθυνοι της τράπεζας αντικατέστησαν τα τζάμια με άλλα που όμως είχαν το ίδιο πάχος και δεν πρόσφεραν καμία προστασία στους εργαζόμενους.

«Θεωρώ πως ό,τι έγινε οφείλεται σε εγκληματική αδιαφορία των ιθυνόντων της τράπεζας. Ζητάω την ηθική μου αποζημίωση», τόνισε ο κ. Παπαθανασόπουλος.

Επίσης, είπε: «Ενώ τα επεισόδια ήταν αναμενόμενα την ημέρα εκείνη εντούτοις οι υπάλληλοι έμειναν μέσα μέχρι το μεσημέρι. Μας λένε ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια, αλλά το προσωπικό και η κόρη μου θα είχαν σωθεί αν υπήρχε έστω μια έξοδος κινδύνου για να φτάσουν στην ταράτσα».

«Έζησαν την αγωνία, μετά τον πανικό και κατέληξαν από ασφυξία σε ένα θάλαμο αερίων», είπε καταθέτοντας στο δικαστήριο η μητέρα της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και πρόσθεσε: «Η τράπεζα δεν μας πήρε ούτε για μια συγγνώμη».

Η αδελφή της άτυχης 32χρονης κατέθεσε στο δικαστήριο ότι εάν υπήρχε έξοδος κινδύνου όλοι οι εργαζόμενοι θα είχαν χρόνο για να φύγουν σώοι από το φλεγόμενο υποκατάστημα.

Η δίκη θα επαναληφθεί στις 29 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα