Άρχισε η επανεκτύπωση των ψηφοδελτίων μετά τις παραστάσεις της Guinness

11:55 30/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αρχισε ήδη η επανεκτύπωση των ψηφοδελτίων για τις προεδρικές εκλογές μετά και τις παραστάσεις της εταιρείας Guinness World Records Ltd για τη χρησιμοποίηση του εμβλήματός της από τον ανεξάρτητο υποψήφιο Ανδρέα Ευστρατίου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Βοηθός Γενικός Εφορος Εκλογών και προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου

Εσωτερικών Δημήτρης Δημητρίου, έχουν ήδη εκτυπωθεί 80,000 ψηφοδέλτια από τις 575,000 και η εκτύπωσή τους συνεχίζεται.

«Μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουν επανεκτυπωθεί όλα τα ψηφοδέλτια», είπε ο κ. Δημητρίου.

Πρόσθεσε ότι το κράτος θα διεκδικήσει από τον κ. Ευστρατίου να καταβάλει τα έξοδα της επανεκτύπωσης.

Ο κ. Ευστρατίου χρησιμοποίησε το έμβλημα της Εταιρείας Guinness World Records Ltd, επειδή ο ίδιος είναι κάτοχος ρεκόρ. Ως ιδιοκτήτης οίκου νυφικών, το 2007 κατασκεύασε τη μακρύτερη ουρά νυφικού φορέματος στον κόσμο.

Ο κ. Δημητρίου εξήγησε ότι όταν ο κ. Ευστρατίου χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το έμβλημα το 2008 είχε την έγκριση της εταιρείας Guinness να το χρησιμοποιεί για να προβάλλει ότι είναι κάτοχος του ρεκόρ. Ωστόσο, πρόσθεσε, από το 2011 η εταιρεία του αφαίρεσε το δικαίωμα αυτό και ο κ. Ευστρατίου συμμορφώθηκε αρχικά αλλά παρά ταύτα, το πρόβαλε στο ψηφοδέλτιο για τις προεδρικές εκλογές.

Η εταιρεία Guinness, ύστερα από πληροφορία που έλαβε, προέβη σε παραστάσεις προς τον Γενικό Έφορο Εκλογών για την χρησιμοποίηση του εμβλήματός της από τον κ. Ευστρατίου. Παρά την απάντηση που της δόθηκε από την Κύπρο, η εταιρεία πρόβαλε την απαίτηση να καταστραφούν τα ψηφοδέλτια με το έμβλημά της.

«Θα διεκδικήσουμε από τον υποψήφιο να καταβάλει τα έξοδα της επανεκτύπωσης», είπε ο κ. Δημητρίου στο ΚΥΠΕ, λέγοντας ότι το κόστος για το χαρτί ασφάλειας των ψηφοδελτίων είναι περίπου 15,000 ευρώ συν άλλα έξοδα. Ωστόσο, δεν ήταν σε θέση να προβεί σε μια τελική εκτίμηση του κόστους επανεκτύπωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα