Τρόπους για να πειστεί η Εταιρεία των ΚΑ να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, μελετά η ΠΟΑΣ

11:48 30/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξαρτήτων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ) μελέτα τρόπους για να πειστεί η Εταιρεία των Κυπριακών Αερογραμμών να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα για τη διάσωση του εθνικού αερομεταφορέα και παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στην εφαρμογή του εγκριθέντος σχεδίου, χαιρετίζοντας ταυτόχρονα τις προσπάθειες των πιλότων και εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στην ΠΑΣΥΠΙ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΑΣ, η Ομοσπονδία παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στις

Κυπριακές Αερογραμμές και τη κωλυσιεργία που παρατηρείται για την εφαρμογή του Σχεδίου Αναδιοργάνωσης της Εταιρείας το οποίο ετοίμασε η Air France Consulting.

Το σχέδιο αυτό, αναφέρει η ΠΟΑΣ, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και το Υπουργικό Συμβούλιο, το αποδέχτηκε το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών και δεσμεύτηκε να το εφαρμόσει, ενώ η Συντεχνία των Πιλότων το χαιρέτισε, με την ελπίδα ότι επιτέλους είχε ετοιμαστεί ένα σχέδιο, που έγινε αποδεκτό και που θα έσωζε τις Κυπριακές Αερογραμμές από την καταστροφή.

Στο σχέδιο αυτό γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, για μείωση του προσωπικού, μειώσεις στους μισθούς και απομάκρυνση διευθυντικών στελεχών, τα οποία ευθύνονται για κακοδιαχείριση και ως υπεύθυνοι για ζημιές εκατομμυρίων στην Εταιρεία.

Φαίνεται όμως, σύμφωνα με την ΠΟΑΣ, «ότι κάποιοι παρενέβησαν και πάλι, προσπαθώντας να παρεκκλίνουν από ουσιαστικές πρόνοιες του σχεδίου με σκοπό να το εξουδετερώσουν ή να το προσαρμόσουν στα δικά τους μέτρα για ίδιον όφελος. Είναι βέβαιο ότι δεν τους ενδιαφέρει η επιβίωση του εθνικού μας αερομεταφορέα, αλλά η προσωπική τους επιβίωση στις διευθυντικές θέσεις που κατέχουν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η Εταιρεία είχε δεσμευτεί προς τη Βουλή για εφαρμογή του Σχεδίου και εισέπραξε τα 31 εκατομμύρια για αύξηση του μετοχικού Κεφαλαίου των Κυπριακών Αερογραμμών. «Στη συνέχεια με τη συνέργεια κάποιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, αποφάσισαν να παρεκκλίνουν σοβαρά από τις πρόνοιες του Σχεδίου, γεγονός το οποίο αποτελεί μείζων θέμα έλλειψης ευθύνης και ασυνέπειας της Εταιρείας», αναφέρει επίσης.

Η ΠΟΑΣ σημειώνει στη συνέχεια ότι η Βουλή έχει τώρα τον λόγο για τα τεκταινόμενα, «γιατί εάν έτσι έχουν τα πράγματα, προκύπτει θέμα εξαπάτησης ή παραπλάνησης της Επιτροπής Οικονομικών».

Επίσης, η Ομοσπονδία δηλώνει ενήμερη και διαπιστώνει ότι η Εταιρεία επαναλαμβάνει τον εαυτό της και αλλάζει συνεχώς ρότα με συνέπειες καταστροφικές για τις Κυπριακές Αερογραμμές. «Η ΠΑΣΥΠΙ μελέτα τρόπους για να πειστεί η εταιρεία να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα για τη διάσωση των Κυπριακών Αερογραμμών και παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένη στην εφαρμογή του εγκριθέντος σχεδίου. Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τις προσπάθειες των πιλότων και βρίσκεται στο πλευρό της ΠΑΣΥΠΙ για κάθε απόφαση της που θα οδηγεί στη διάσωση του Εθνικού μας μεταφορέα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα