Άρχισαν δουλειά οι εμπειρογνώμονες στο Υπ. Γεωργίας για την επικείμενη μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας

23:39 14/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εμπειρογνώμονες από την Παγκόσμια τράπεζα άρχισαν ήδη δουλειά στο υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να δώσουν συγκεκριμένες προστάσεις στο πλαίσιο της επικείμενης μεταρρύθμισης της δημόσιας υπηρεσίας.

Ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης δήλωσε από την Πάφο πως μέχρι τον Ιούλιο του 2014 θα εφαρμοστούν στο Υπουργείο του οι νέες μεταρρυθμίσεις ενώ για τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας μέχρι το 2016.

Η περίοδο των μεταρρυθμίσεων είπε, άρχισε με στόχο μια σύγχρονη , ευέλικτη και παραγωγική δημόσια υπηρεσία που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του κράτους και των πολιτών, ενώ συνέχισε, οι εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας βρίσκονται προς το σκοπό αυτό στο υπουργείο Γεωργίας.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Γεωργίας σημείωσε ότι «Έχουμε ήδη ξεκινήσει αυτή την εργασία από την περασμένη Δευτέρα οι εμπειρογνώμονες της παγκόσμιας Τράπεζας και άλλοι Άγγλοι εμπειρογνώμονες βρίσκονται ήδη στο υπουργείο Γεωργίας και μελετούν το κάθε τμήμα του Υπουργείου μας, το ξεσκονίζουν στην ουσία για να δουν πως λειτουργεί».

Σύμφωνα με τον κ. Κουγιάλη ο πρώτος κύκλος των εργασιών θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας και μέχρι το τέλος του χρόνου οι εμπειρογνώμονες θα έχουν έτοιμες τις προτάσεις οι οποίες θα τεθούν ενώπιον της διυπουργικής επιτροπής που διόρισε το υπουργικό Συμβούλιο.

Αναμένεται, είπε ο κ. Κουγιάλης, ότι τον Μάρτη του 2014 θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις από το Υπουργικό Συμβούλιο και τον Ιούλιο του 2014 θα εφαρμοστεί στο υπουργείο Γεωργίας αυτή η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας.

Από πλευράς κράτους δίνεται κάθε δυνατή βοήθεια στους εμπειρογνώμονες ενώ ζητήθηκε η εμπλοκή δημόσιων λειτουργών και συντεχνιών ώστε ο στόχος να επιτευχθεί στο ακέραιο.

«Ταυτόχρονα μαζί με την μεταρρύθμιση του υπουργείου Γεωργίας ξεκινά η μεταρρύθμιση των υπουργείων Παιδείας και Υγείας και μέχρι το 2016 θα ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση σε όλη την δημόσια υπηρεσία», κατέληξε ο κ Κουγιάλης.

Ο υπουργός Γεωργίας προέβη σε δηλώσεις στο πλαίσιο της τέλεσης των εγκαινίων της που διοργανώνεται στην Πάφο από το Κέντρο Προβολής και Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων σε συνεργασία με την Ένωση Κοινοτήτων Πάφου και τα χωριά της επαρχίας Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα