Αποκυήματα φαντασίας τα περί παρουσίας Ισρ. στρατιωτών στην Κύπρο

14:57 21/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η λεγόμενη «διεύρυνση των συνομιλιών» την οποία προτείνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε τετραμερή ή πενταμερή διάσκεψη και σε νέες περιπέτειες και αδιέξοδα στο κυπριακό πρόβλημα, δήλωσε σήμερα ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε πως η πρόταση αυτή έχει απορριφθεί από όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις ”όχι βέβαια τυχαία”, προσθέτοντας πως ”αυτή η προσέγγιση έχει δοκιμαστεί

στο παρελθόν και έχει αποτύχει”.

Ανέφερε πως ”η μέχρι σήμερα συμφωνημένη διαδικασία στο Κυπριακό, χωρίς οποιασδήποτε μορφής επιδιαιτησία ή μεσολάβηση, χωρίς τεχνητά χρονοδιαγράμματα, και για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των δύο πλευρών και μετά από συμφωνία στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, έχει λειτουργήσει σωστικά για τη δική μας πλευρά και έχει αποτρέψει παγίδες και λάθη του πρόσφατου παρελθόντος”.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε πως είναι ”απορίας άξιον ποιές προτάσεις θέλει τελικά να καταθέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο κ. Αναστασιάδης με δεδομένη τη θέση του περί ‘χαλαρής ομοσπονδίας’ αλλά και του γεγονότος ότι ο ίδιος στο παρελθόν έχει φανατικά υποστηρίξει χειρότερες θέσεις από τις συγκλίσεις που έχουν σήμερα επιτευχθεί, υποστηρίζοντας με θέρμη το σχέδιο Ανάν ως την λύση του Κυπριακού”.

”Δυστυχώς οι συνεχείς μεταλλάξεις του κ. Αναστασιάδη συνεχίζονται στο Κυπριακό παλινωδώντας από τη χαλαρή ομοσπονδία και τη διεύρυνση των συνομιλιών στη μη αποδοχή θέσεων και προτάσεων που μέχρι χθες ο ίδιος στήριζε. Τα ίδια έχουν κάνει και στην προεκλογική περίοδο του ΄93 και στην προεκλογική περίοδο του ΄98 με τα γνωστά αρνητικά αποτελέσματα για τον τόπο”, είπε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πολλές φορές ξεκαθαρίσει ότι διατηρεί το δικαίωμα απόσυρσης ή τροποποίησης προτάσεων. ”Τις ουσιαστικές συγκλίσεις που έχουμε πετύχει με τον κ. Ταλάτ τις έχει αποσύρει ο κ. Έρογλου, όπως είναι καλά γνωστό. Κατά συνέπεια τί ζητούν από τη δική μας πλευρά; Να βγάλουμε από τη δύσκολη θέση τον κ. Έρογλου και να μπούμε εμείς στη θέση του;”, διερωτήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα