Απογοήτευση κοινοτήτων για Διαχειριστικό Σχέδιο Ακάμα

12:58 10/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Συντονιστική Επιτροπή Κοινοτήτων Ακάμα και οι ιδιοκτήτες γης στην περιοχή εκφράζουν απογοήτευση αναφορικά με το Διαχειριστικό Σχέδιο και τη στάση της Κυβέρνησης, που με τις τελευταίες «ατυχείς» – όπως τις χαρακτηρίζει – ενέργειες του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Γεωργίας, για το διορισμό του διευθυντή έργου, δημιούργησε τεράστια ρήξη και αντιπαράθεση με τις κοινότητες Ακάμα, αφήνοντας τις κοινότητες να κάνουν ακόμη ένα Πάσχα χωρίς λύσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή και οι

ιδιοκτήτες γης αναφέρουν ότι, ως αποτέλεσμα της ρήξης αυτής, το Τμήμα Περιβάλλοντος συγκάλεσε χθες τη Διαχειριστική Επιτροπή και απείχαν από τη συνεδρία οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων Νέου Χωρίου, Δρούσιας, Αρόδων και Ιννιας.

”Θεωρούμε ότι η απόφαση των κοινοτήτων Ακάμα να απέχουν από οποιανδήποτε συνεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής είναι δικαιολογημένη”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι έχει σταλεί επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργείο Γεωργίας, στην οποία έγκαιρα προειδοποιείται η Κυβέρνηση για τη διαφωνία αναφορικά με τις ενέργειες του Τμήματος Περιβάλλοντος και το διορισμό διευθυντή έργου χωρίς τη συγκατάθεση τους.

Η Συντονιστική Επιτροπή έχει στείλει επιστολή και στη Βουλή και έχει λάβει διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου ότι το θέμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Περιβάλλοντος σε εύθετο χρόνο.

”Λυπούμαστε, όμως, γιατί ακόμη δεν έχουμε λάβει απάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Χριστόφια και τον οποίο έχουν εκθέσει με τις πράξεις και ενέργειες των Τμημάτων τους οι Υπουργοί Γεωργίας και Εσωτερικών (Συλικιώτης)”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα