Αποφυλακίζεται ο απεργός πείνας Κ.Σακκάς με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών

15:52 11/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ν’ αποφυλακιστεί ο Κώστας Σακκάς αποφάσισε σήμερα το Συμβούλιο Εφετών αποδεχόμενο το σχετικό αίτημά του. Ο Κ. Σακκάς βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 4 Ιουνίου διαμαρτυρόμενος για τη συνεχιζόμενη προφυλάκισή του για 31 μήνες χωρίς να έχει περάσει από δίκη, χρονικό διάστημα που ξεπερνά τα νόμιμα όρια προφυλάκισης.

Ο Κ. Σακκάς κρατείται ως ύποπτος για εμπλοκή στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Ο ίδιος δηλώνει

αναρχικός στην πολιτική του τοποθέτηση αλλά αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε σχέση με την προαναφερόμενη οργάνωση.

Η υπόθεση Σακκά είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων σε φορείς, οργανώσεις και πολίτες, και μάλιστα πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, γιατροί και άλλοι πολίτες, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, είχαν προειδοποιήσει ότι από τη Δευτέρα θα αρχίσουν επίσης απεργία πείνας στην περίπτωση που ο Κ. Σακκάς δεν αποφυλακιστεί.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, γιατροί που τον παρακολουθούν δήλωναν ότι πλέον η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ κρίσιμη αφού έχει, ήδη, χάσει το 20% του σωματικού του βάρους και κινδυνεύει από σειρά μη αναστρέψιμων προβλημάτων, όπως είναι η τύφλωση, η νεφρική και ηπατική ανεπάρκεια, η κολπική μαρμαρυγή. Ο Κ. Σακκάς νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Κατά πληροφορίες, η απόφαση αποφυλάκισής του ορίζει και ορισμένους περιοριστικούς όρους καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ. Αναμένεται, πάντως, η επίσημη ανακοίνωση ως προς το ζήτημα αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα