Αποφάσεις ΟΕΒ για τη διαχείριση του εργατικού κόστους

11:46 29/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σειρά αποφάσεων έχουν λάβει τα συλλογικά όργανα της ΟΕΒ σε σχέση με τη διαχείριση του εργατικού κόστους των επιχειρήσεων και των οργανισμών κατά το 2013.

Όπως αναφέρει επιστολή προς τα ΜΜΕ του Διευθυντή της ΟΕΒ Μιχάλη Πήλικου, τα συλλογικά όργανα της ΟΕΒ έχοντας μελετήσει σε βάθος την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και λαμβάνοντας υπόψη τις διαγραφόμενες

προοπτικές της, συνυπολογίζοντας τους σοβαρούς κινδύνους που απειλούν το παρόν και το μέλλον των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και με γνώμονα το κοινό καλό, ομόφωνα αποφάσισαν όπως το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων (ανεξαρτήτως τομέα ή υποτομέα της οικονομίας), είτε έχουν σε ισχύ συλλογική σύμβαση εργασίας είτε όχι, κατά το 2013 δεν πρέπει να αυξηθεί με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιανδήποτε αιτία περιλαμβανομένης της ΑΤΑ, τυχόν προσαυξήσεων ή αυξήσεων μισθών και ωφελημάτων σε σύγκριση με το αντίστοιχο του Δεκεμβρίου 2012.

Περαιτέρω, αποφάσισαν όπως οι επιχειρήσεις ή Εργοδοτικοί Σύνδεσμοι που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα, να καλέσουν τις αντίστοιχες συντεχνίες ή και το προσωπικό τους, για να αποφασίσουν συγκεκριμένα μέτρα με στόχο την προστασία της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας.

Πιστεύουμε, αναφέρει ο κ. Πήλικος, «ότι υπό τις περιστάσεις, η πιο πάνω απόφαση υπηρετεί κατά τρόπο ισορροπημένο και δίκαιο τον στόχο της ηπιότερης και αποτελεσματικότερης δυνατής προσαρμογής στα εξαιρετικά δύσκολα δεδομένα, μέσα στα οποία οι επιχειρήσεις της Κύπρου καλούνται να λειτουργήσουν».

Η πιο πάνω απόφαση, όπως αναφέρει ο κ. Πήλικος, είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα μέτρα τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει ήδη συμφωνήσει με τους εργαζόμενους ή τους εκπροσώπους τους, προκειμένου να αντεπεξέλθουν της πρωτόγνωρης κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα