Αποχώρηση Κατσουρίδη και άλλων στελεχών από την ηγεσία του ΑΚΕΛ

18:10 20/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Νέα μέλη εξέλεξε σήμερα το ΑΚΕΛ στη Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής και το Πολιτικό Γραφείο.

Όπως δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, τέσσερα από τα μέλη της Γραμματείας της ΚΕ και πέντε μέλη του ΠΓ ανακοίνωσαν την επιθυμία τους να αποχωρήσουν.

Επίσης, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει

από τη θέση αυτή από την στιγμή που θα αποχωρούσε και από το ΠΓ και τη Γραμματεία της ΚΕ.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Κεντρική Επιτροπή συζήτησε υποψηφιότητες και για το Πολιτικό Γραφείο και για τη Γραμματεία και μέσα από μυστική ψηφοφορία έχει καταλήξει στα πιο κάτω αποτελέσματα.

Νέα μέλη του ΠΓ τα οποία έχουν υπερψηφιστεί από την ΚΕ είναι οι Γιώργος Λουκαϊδης, Τουμάζος Τσελεπής, Γιώργος Γεωργίου, Χρυστάλλα Αντωνίου και Χρίστος Χριστοφίδης.

Σε ό,τι αφορά τη Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής, εκλογή της οποίας ακολούθησε γιατί τα μέλη της προέρχονται από το ΠΓ, τα άτομα που έχουν υπερψηφιστεί από την ΚΕ είναι οι Νίκος Ιωάννου, Γιώργος Λουκαϊδης, Στέφανος Στεφάνου και ο Νεοκλής Συλικιώτης.

Για το θέμα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, η ΚΕ «σεβάστηκε την επιθυμία του Νίκου Κατσουρίδη και τον έχει απαλλάξει από τα καθήκοντα αυτά» είπε ο κ. Κυπριανού.

Πρόσθεσε ότι η ΚΕ θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος σε σύνοδο που θα συνέλθει στις 3 του Γενάρη ενώ μέχρι τότε θα ασκεί τα καθήκοντα αυτά ο ίδιος ο Αντρος Κυπριανού και ο Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Σταύρος Ευαγόρου.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η ολομέλεια της ΚΕ έχει ολοκληρώσει μια συζήτηση που άρχισε στα σώματα του κόμματος από τον περασμένο Ιούνιο, όταν ξεκίνησε η συζήτηση στη Γραμματεία της ΚΕ «αναφορικά με το κατά πόσον θα προχωρούσαμε αποφασιστικά στην ανανέωση για να απαντήσουμε και σε κάποια ζητήματα που τίθεντο και από τις κομματικές οργανώσεις βάσης αλλά και από τις απαιτήσεις της ίδιας της κοινωνίας».

«Η διαδικασία της ανανέωσης είναι συνεχής και θεωρούμε ότι ενισχύει τις δυνατότητες του κόμματος να ανταποκρίνεται πιο αποτελεσματικά στις προκλήσεις» συνέχισε ο κ. Κυπριανού.

Πρόσθεσε ότι με αυτό το σκεπτικό της ανανέωσης και λαμβάνοντας υπόψη το πώς το κόμμα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει και κάποια άλλα ζητήματα, ξεκίνησε η ανταλλαγή απόψεων στο επίπεδο της Γραμματείας.

Στη συνέχεια, η συζήτηση επεκτάθηκε και στο Πολιτικό Γραφείο και σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Κεντρική Επιτροπή.

«Μέσα από τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στην Γραμματεία και το Πολιτικό Γραφείο, αποφασίστηκε να έχουμε αλλαγές σε τρία επίπεδα. Πρώτα και κύρια στο ίδιο το ΠΓ όπου πέντε μέλη του ΠΓ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν, δίνοντας την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε μερική ανανέωση του ΠΓ. Στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματος το 2010 είχαμε μια μεγάλη ανανέωση στο ΠΓ, γύρω στο 50% των μελών του και σήμερα επεκτείνεται με πέντε νέα μέλη», εξήγησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Επίσης, είπε ότι τέσσερα από τα μέλη της Γραμματείας της ΚΕ ανακοίνωσαν την επιθυμία τους να αποχωρήσουν από το σώμα, δίνοντας την ευκαιρία σε νέα στελέχη να αναλάβουν το πόστο τους. Επίσης, ο Νίκος Κατσουρίδης εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου.

Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τα στελέχη που αποχωρούν από Γραμματεία και ΠΓ, δηλαδή τους Φανή Χριστοδούλου, Βενιζέλο Ζαννέτο, Νίκο Κατσουρίδη, Γιαννάκη Κολοκασίδη και Νίκο Πέτρου λέγοντας ότι «έχουν συμβάλει αποφασιστικά στο να φτάσει το ΑΚΕΛ στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, δηλαδή τόσο ψηλά στη συνείδηση της κυπριακής κοινωνίας».

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα συνεχίσουν την προσφορά τους στο κόμμα από διαφορετικά πόστα.

Σημειώνεται ότι το Πολιτικό Γραφείο αποτελείται από 19 άτομα και η Γραμματεία της ΚΕ από 7.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε επίσης ότι το προγραμματικό συνέδριο του ΑΚΕΛ θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο και θα ασχοληθεί με τις θέσεις του κόμματος, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα εκλογής νέου ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα