Απορρίπτει η Συμμαχία Πολιτών τη φιλοσοφία και λογική που διέπει τον Προϋπολογισμό

17:42 20/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απορρίπτει η Συμμαχία Πολιτών τη φιλοσοφία και τη λογική που διέπει τον Κρατικό Προϋπολογισμό, τον οποίο το κόμμα θεωρεί πως είναι πιστή αντιγραφή του Μνημονίου και ότι η υλοποίηση αυτού του Προϋπολογισμού θα οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε βαθύτερη ύφεση και την κυπριακή κοινωνία σε μεγαλύτερη εξαθλίωση.

Σε δηλώσεις του σήμερα ο Συντονιστής Θεματικής της Συμμαχίας Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ευάλωτες Ομάδες του Πληθυσμού, Στέλιος Στυλιανού, χαιρέτισε “την

πολιτική ωριμότητα και ομοφωνία που επικράτησε σε μεγάλο βαθμό χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση τροπολογιών για τη μείωση και δέσμευση κονδυλίων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2014″.

“Μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και καιροσκοπισμούς, η Βουλή, σε πολλές περιπτώσεις χθες”, δήλωσε ο κ. Στυλιανού, “απέδειξε ότι η Κυβέρνηση έφερε ενώπιόν της έναν Προϋπολογισμό χωρίς ιδιαίτερη μελέτη και χωρίς να εξετάσει κατά πόσον υπήρχαν περιθώρια για περισσότερες εξοικονομήσεις, προτού προχωρήσει σε μεγάλες αποκοπές δημόσιων βοηθημάτων για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού”.

“Την ώρα, κατά την οποία η Κυβέρνηση επιβάλλει ακραία μέτρα λιτότητας που πλήττουν κυρίως τα μεσαία και χαμηλά στρώματα του πληθυσμού”, είπε ο Συντονιστής της Συμμαχίας, “κρατεί ανέπαφα προκλητικά επιδόματα και παχυλούς μισθούς του δημοσίου τομέα”.

Ο κ. Στυλιανού εξέφρασε λύπη, παρατηρώντας ότι “το κομματικό κατεστημένο στη Βουλή δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όσον αφορά την κρατική χορηγία προς τα κόμματα, καταψηφίζοντας την τροπολογία που κατέθεσε η Συμμαχία Πολιτών για μείωση της χορηγίας αυτής”.

“Για εμάς”, πρόσθεσε, “είναι αδιανόητο, την ώρα κατά την οποία περικόπτονται δημόσια βοηθήματα, όπως η αποκοπή 142 ευρώ από το δημόσιο βοήθημα που δίδεται στους ανάπηρους, τα κόμματα να συνεχίζουν να λαμβάνουν, χωρίς έστω και μια συμβολική αποκοπή, την κρατική χορηγία των 6,8 εκατομμυρίων ευρώ”.

Keywords
Τυχαία Θέματα