Αποχαιρετιστήρια συνάντηση Προέδρου Βουλής με τον Πρέσβη της Αυστρίας

16:26 18/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου-Αυστρίας συζητήθηκαν κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρέσβης της Αυστρίας στην Κύπρο Martin Weiss με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της αναχώρησής του κ. Weiss, ο κ. Ομήρου ευχαρίστησε τον Αυστριακό Πρέσβη για την περαιτέρω αναβάθμιση

των σχέσεων Κύπρου-Αυστρίας κατά την παραμονή του στην Κύπρο.

Επίσης τον ευχαρίστησε για τη σταθερή υποστήριξη της χώρας του για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της ΕΕ.

Στη συνέχεια, προστίθεται, συζητήθηκε η παρούσα φάση του Κυπριακού προβλήματος, ενώ αντηλλάγησαν απόψεις για την πολύ καλή πορεία των διμερών σχέσεων και δη στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς και για θέματα που άπτονται της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Τέλος, αναφέρεται ότι έγινε μια ανασκόπηση της κατάστασης στην Κύπρο και την Αυστρία, υπό το πρίσμα της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τις χώρες της Ευρωζώνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα