Απεβίωσε ο δικηγόρος Λεύκος Κληρίδης

19:24 7/6/2013 - Πηγή: OnlyCY


O Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος ανακοινώνει το θάνατο του Πρύτανη του Δικηγορικού Σώματος Λεύκου Κληρίδη η κηδεία του οποίου θα τελεστεί την Δευτέρα 10 Ιουνίου η ώρα 3:30 μμ στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο.

Σε ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος αναφέρει ότι «ο αείμνηστος Λεύκος Κληρίδης πρόσφερε τεράστιες υπηρεσίες στη δικαιοσύνη και το δικηγορικό κόσμο».

Απέκτησε την άδεια του δικηγόρου

στις 28/12/1946 και ήταν στην μαχόμενη δικηγορία μέχρι τον θάνατό του.

Διακρίθηκε ιδιαίτερα ως δικηγόρος και εμφανίστηκε σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της Κυπριακής Νομολογίας.

Κατά την διάρκεια του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-1959 υπεράσπισε πολλούς αγωνιστές της ΕΟΚΑ σε πολλές υποθέσεις ενώπιον δικαστηρίων.

Διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης και εξελέγη Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για τρείς διαδοχικές θητείες.

Ίδρυσε το Ταμείο Συντάξεως Δικηγόρων και ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος και το Ταμείο Συντάξεως Δικηγόρων ως ελάχιστο δείγμα τιμής προς τον Λεύκο Κληρίδη θα αναλάβουν τα έξοδα της κηδείας.

Ο Δώρος Ιωαννίδης, Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου θα εκφωνήσει τον επικήδειο.

Ο ΠΔΣ εκφράζει «τα θερμά του συλληπτήρια στη σύζυγο, τα παιδιά και εγγόνια του και καλεί όλο το δικηγορικό κόσμο να παραστεί στη κηδεία για να τιμήσει τον αείμνηστο Λεύκο Κληρίδη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα