Απάντηση Υπ. Ενέργειας σε δηλώσεις Ν. Συλικιώτη για τα πετρελαιοειδή

18:45 24/1/2014 - Πηγή: OnlyCY


Ο ΚΟΔΑΠ, μετά από αίτημα του Υπουργού Ενέργειας, έχει ήδη καταθέσει στο Υπουργείο μελέτη αναφορικά με τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του για την αποθήκευση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαιοειδών της Κύπρου, όπως αναφέρει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης, σχετικά με το θέμα που έθιξε σήμερα το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης, για

την ανάδειξη της Κύπρου σε περιφερειακό διαμετακομιστικό σταθμό πετρελαιοειδών.

Με γραπτή του δήλωση και απαντώντας στον τέως Υπουργό Εμπορίου, ο κ. Λακκοτρύπης διευκρινίζει πως, “στη μελέτη αυτήν, εξετάζονται, μεταξύ άλλων, όλα τα πιθανά σενάρια αποθήκευσης και διατήρησης των στρατηγικών μας αποθεμάτων, με τελικό στόχο τη μείωση του κόστους”.

“Η Κυβέρνησή μας”, δηλώνει ο Υπουργός Ενέργειας, “έχει ήδη προχωρήσει στην ολοκλήρωση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ανάπτυξης της περιοχής του Βασιλικού, το οποίο ευρίσκεται σήμερα στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης”.

“Στο εν λόγω Σχέδιο”, συνεχίζει ο κ. Λακκοτρύπης, “υπάρχει πρόνοια για την κατασκευή τερματικών αποθήκευσης πετρελαιοειδών για τις ανάγκες τόσο των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο όσο και μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού, που έχουν επιδείξει σχετικό ενδιαφέρον”.

“Την ίδια στιγμή”, προσθέτει, “η Κυβέρνηση, αξιοποιώντας την ευνοϊκή γεωγραφική θέση της Κύπρου, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με μεγάλους επενδυτές που ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν τερματικά πετρελαιοειδών στην Κύπρο και τα οποία θα μπορούν να λειτουργήσουν και ως διαμετακομιστικοί σταθμοί”.

Keywords
Τυχαία Θέματα