Απάντηση ΟΓΑ στον ΓΓ του Παναγροτικού για μη καταβολή αποζημιώσεων

19:36 15/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Οργανισμός Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ), με ανακοίνωσή του, εκφράζει απορία και απογοήτευση «για τις επιθέσεις», όπως αναφέρει, που εξαπολύει εναντίον του οργανισμού τους τελευταίους μήνες ο ΓΓ του Παναγροτικού Νεκτάριος Κάρυος.

Τοποθετούμενος επί χθεσινής καταγγελίας του κ. Κάρυου, ο ΟΓΑ αναφέρει ότι ο ΓΓ του Παναγροτικού προσπαθεί να παρουσιάσει στα μάτια των παραγωγών ως υπαίτιο όλων των δεινών της πατατοκαλλιέργειας τον Οργανισμό.

Περαιτέρω ο Οργανισμός θεωρεί ότι οι αναφορές

του κ. Κάρυου «φανερώνουν απεγνωσμένη προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων» και εκμετάλλευσης του θέματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 15 Οκτωβρίου, ο ΟΓΑ αναφέρει ότι «αποκλειστικά υπαίτιος για το γεγονός ότι οι παρατοπαραγωγοί δεν πήραν ακόμα τις αποζημιώσεις τους είναι ο κ. Κάρυος.»

Ο ΟΓΑ αναφέρει πως το ΔΣ του Οργανισμού σε συνεδρία την 17η Ιουνίου 2013 υιοθέτησε «ολυμπιακό μέσο όρο» με βάση τον οποίο θα μπορούσε να προκαθορισθεί η φετινή τιμή αποζημίωσης με βάση το μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας, (αφαιρούμενης της ψηλότερης και της χαμηλότερης τιμής).

Εξηγεί ότι με αυτή τη μέθοδο αυτή θα ήταν εφικτή η καταβολή των αποζημιώσεων στους παραγωγούς από τα τέλη Ιουλίου, διευκολύνοντας τους στον προγραμματισμό των φετινών φυτεύσεων.

Προσθέτει ότι ο κ. Κάρυος απέστειλε φαξ στον ΟΓΑ, αμέσως την επόμενη μέρα, ζητώντας να ανασταλεί η εφαρμογή του «ολυμπιακού μέσου όρου» και να πληρωθούν οι παραγωγοί με τις φετινές τιμές, που είχε αποτέλεσμα να αναμένει ο ΟΓΑ να του δοθούν τα τελικά στοιχεία από τους εμπόρους ώστε να μπορεί να υπολογίσει τη μέση τιμή.

Συνεχίζοντας ο ΟΓΑ αναφέρει ότι οποιαδήποτε στιγμή εξασφαλισθούν τα στοιχεία αυτά ο Οργανισμός είναι έτοιμος να πληρώσει τους παραγωγούς και συμπληρώνει ότι με τις ενδείξεις που υπάρχουν αυτό θα καταστεί δυνατό τις επόμενες ημέρες.

Ο ΟΓΑ προκαλεί τον ΓΓ του Παναγροτικού να αναφέρει δημόσια ποια στοιχεία πέρα από τα συνήθη ζητά φέτος ο ΟΓΑ για να καθυστερήσει τις αποζημιώσεις και τι κερδίζει με αυτό.

Αφού παρατηρεί ότι ο Παναγροτικός όπως και οι υπόλοιπες αγροτικές οργανώσεις συμμετέχουν στο ΔΣ του ΟΓΑ, καλεί τον κ. Κάρυο να συνταχθεί με την προσπάθεια του ΟΓΑ για την πρόοδο της πατατοκαλλιέργειας και τη βελτίωση της θέσης των παραγωγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα