Απαιτείται χρόνος για να δοθεί το δάνειο στην Κύπρο, λέει το Ρώσικο ΥΠΕΞ

09:53 7/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ζήτημα της τυχόν παροχής στην Κύπρο νέου ρωσικού δανείου αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό την επεξεργασία των Υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών και η εργασία αυτή προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.

«Όντως στα τέλη Ιουνίου η Κυπριακή Δημοκρατία απευθύνθηκε επισήμως στη Ρωσική Ομοσπονδία με αίτημα παροχής δανείου ύψους 5 δισ. ευρώ. Το υπουργείο

Οικονομικών της Ρωσίας, κατά τον προβλεπόμενο τρόπο, ξεκίνησε την εξέταση αυτής της αίτησης», σημειώνεται στην ειδική απάντηση του κ. Λουκασέβιτς.

«Αυτή τη στιγμή η απαραίτητη τεχνική επεξεργασία του ζητήματος για την τυχόν παροχή στην Κυπριακή Δημοκρατία ρωσικού κρατικού χρηματικού δανείου διενεργείται από τα Υπουργεία Οικονομικών των δύο χωρών. Αυτή η εργασία απαιτεί αναμφίβολα χρόνο και προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί», καταλήγει ο Ρώσος διπλωμάτης στον απόηχο δημοσιευμάτων και δημοσιογραφικών διαδόσεων περί ολοκλήρωσης της διαδικασίας και λήψης αποφάσεων για το δάνειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα