Απαισιοδοξία εκφράζουν οι Οικολόγοι για το Κυπριακό

18:34 9/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι Τούρκοι επιμένουν ουσιαστικά στις αρχικές τους θέσεις, ήταν η τοποθέτηση του ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργου Περδίκη μετά την άτυπη σύσκεψη αρχηγών των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες για κατάληξη σε κοινό ανακοινωθέν.

Είχαμε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι είχαμε την ευκαιρία να εκφράσουμε τις απόψεις μας, σημείωσε, οι οποίες παραμένουν σταθερές ότι για να έχουν μέλλον αυτές οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν με ξεκαθάρισμα των

θέσεων των Τούρκων και μια ξεκάθαρη απομάκρυνση από τα διχοτομικά τους σχέδια.

Η εκτίμηση που έχουμε εμείς, είπε, είναι ότι οι Τούρκοι δεν απομακρύνονται από τις απόψεις τους παρά τις φιλόπονες προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη.

Η εντύπωση που αποκομίσαμε από τη σημερινή ενημέρωση, συνέχισε, είναι ότι οι Τούρκοι επιμένουν ουσιαστικά στις αρχικές τους θέσεις.

“Εμείς δηλώνουμε απαισιόδοξοι σε σχέση με τις εξελίξεις και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές οι παράλληλες ενέργειες των Τούρκων, οι προκλήσεις με το BARBAROS, τα επικοινωνιακά κόλπα που προέκυψαν τελευταία με τις δήθεν δηλώσεις του κ. Κασουλίδη και με τις δηλώσεις του κ. Ναμί στήνεται ένα παιγνίδι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Τις επόμενες μέρες είναι καλά να προσέχουμε ιδιαίτερα”, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα