Αντιστροφή του κλίματος για Εθνική και Eurobank στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών

19:31 8/4/2013 - Πηγή: OnlyCY


Αντιστροφή του κλίματος όσον αφορά τη διαπραγμάτευση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, έδειξε στο κλείσιμ;o του το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, του οποίου ο δείκτης έκλεισε στις 829,08 μονάδες, με άνοδο 0,74%.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών των δύο τραπεζών ξεκίνησε σήμερα το πρωί με πτώση 30% σημειώνοντας limit

down μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις που έφεραν την ανακεφαλαιοποίηση τους να πραγματοποιείται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι επενδυτές προχώρησαν αρχικά σε μαζικές πωλήσεις μετοχών, ωστόσο στη συνέχεια οι απώλειες για την Εθνική περιορίστηκαν στο 10,38%, ενώ η Eurobank προχώρησε σε limit up ενισχυόμενη κατά 20%.
To ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των δύο τραπεζών θα συζητηθεί αύριο Τρίτη στα Διοικητικά Συμβούλια της Εθνικής και της Eurobank που θα ξεκαθαρίσουν τους όρους των αυξήσεων κεφαλαίου που θα κληθούν να εγκρίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τους.

Οι διαβουλεύσεις στο οικονομικό επιτελείο για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται και σήμερα, ενώ αύριο το απόγευμα συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών θα έχει ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Συνομιλίες με την τρόικα θα έχει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα