Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα για την οικονομία ζητεί ο Ν. Νικολαϊδης

18:48 8/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα της Βουλής, ζητεί ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης, κάνοντας λόγο για σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ Κυβέρνησης και Κεντρικής Τράπεζας πάνω σε κορυφαία ζητήματα πολιτικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε δηλώσεις μετά την συνάντηση του ΥΠΟΙΚ και του Διοικητή της ΚΤ με την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής,

ο κ. Νικολαϊδης είπε πως ούτε σήμερα δόθηκαν επαρκείς απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα της Βουλής αλλά και του κυπριακού λαού, διερωτώμενος γιατί αφέθηκε η Λαϊκή να καταρρεύσει αντί έγκαιρα να υπάρξει ένα συντεταγμένο πρόγραμμα πραγματικής αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης, γιατί αιφνιδιαστήκαμε στο EUROGROUP της 15ης Μαρτίου.

«Γιατί ξεπουλήθηκαν οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα; Ποιοι έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό τις παραμονές του κουρέματος; Ποιοι είχαν προνομιακή μεταχείριση από τις τράπεζες και στην Κύπρο και στην Ελλάδα; Πώς θα προστατευθούν τα Ταμεία Προνοίας, αλλά και άλλες καταθέσεις ειδικών περιπτώσεων;»

Είναι απαίτηση και της Βουλής και του κυπριακού λαού να δοθούν άμεσα, τώρα, απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, πρόσθεσε, λέγοντας πως η υπομονή του λαού εξαντλείται. Διαπιστώσαμε ακόμα και σήμερα ότι εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρή διάσταση απόψεων μεταξύ Κυβέρνησης και Κεντρικής Τράπεζας, πάνω σε κορυφαία ζητήματα πολιτικής. Αυτό είναι επικίνδυνο και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να τεθεί τέρμα σε αυτή τη διάσταση απόψεων. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την επάρκεια και την ετοιμότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση», είπε.

Χρειάζεται, πρόσθεσε, άμεσα να δημιουργηθούν οι απαραίτητες ομάδες διαχείρισης της κρίσης, γιατί ακόμα δεν εξέλιπαν οι πολύ σοβαροί κίνδυνοι για τον τόπο. Θεωρεί δε, όπως είπε, πολιτικά απαράδεκτες και λανθασμένες τις θέσεις της Κυβέρνησης όπως τις εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών, ότι η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να θέσει τη δανειακή σύμβαση προς επικύρωση από τη Βουλή και ότι δεν επεξεργάζεται ούτε διαθέτει το οποιοδήποτε σχέδιο Β για έξοδο από την κρίση.

«Είναι ανεπίτρεπτο συμφωνίες όπως η δανειακή σύμβαση, οι οποίες θα δεσμεύσουν τη χώρα μας για τα επόμενα πολλά χρόνια, και περιέχουν θέματα που άπτονται της κρατικής μας υπόστασης και κυριαρχίας, να μην τίθενται υπόψη του αντιπροσωπευτικού σώματος του λαού για ενημέρωση και έκφραση άποψης». Είναι επίσης εξίσου ανεπίτρεπτο, συνέχισε, μετά και από τις πρόσφατες εμπειρίες, να μην υπάρχει η πολιτική βούληση για να τεθεί ως στρατηγικός στόχος η απεμπλοκή μας, το συντομότερο δυνατό από μια δανειακή σύμβαση, η οποία μας οδηγεί σε αδιέξοδα.

Ο λαός μας παρακολουθεί με μεγάλη απαρέσκεια την προσπάθεια τόσο της απελθούσας όσο και της νυν κυβέρνησης να αποποιηθούν των ευθυνών τους, δήλωσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ λέγοντας πως αυτή η προσπάθεια είναι και άκαιρη και ζημιογόνα αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν, πρόσθεσε, βαρύτατες ευθύνες και γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ, αλλά και για τους χειρισμούς των τελευταίων εβδομάδων. Τώρα όμως, συνέχισε, είναι η ώρα της ενότητας και της συλλογικής ευθύνης για να σωθεί η πατρίδα μας. Και η πατρίδα μας, είπε, θα σωθεί μόνο αν ξεφύγουμε από τους άμεσους κινδύνους που εξακολουθούν ακόμα, αλλά και ταυτόχρονα να θέσουμε έμπρακτα ως στρατηγικό στόχο την απεμπλοκή μας από το μνημόνιο και την Τρόικα. -

Keywords
Αναζητήσεις
ν νικολαιδης πασυξε
Τυχαία Θέματα