Αντίδραση και από ΔΗΚΟ για το διορισμό των Δ.Σ. στους Ημικρατικούς Οργανισμούς

13:32 3/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για πολιτικό σφάλμα, που συγκρούεται με τις αρχές της πολιτικής ηθικής και δεοντολογίας, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου, σχολιάζοντας τους χαρακτηρισμούς μελών των ΔΣ των Ημικρατικών Οργανισμών, οι οποίοι περιέχονταν στο email που διέρρευσε κατά λάθος στα ΜΜΕ, ενώ ανέφερε επίσης ότι οι χθεσινοί διορισμοί των Προέδρων και μελών των ΔΣ «ανταποκρίνονται πλήρως στις επιθυμίες και τις στοχεύσεις

της μονοκομματικής κυβέρνησης Χριστόφια».

«Είναι προφανές ότι οι χθεσινοί διορισμοί εντάσσονται και στη στρατηγική του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές» είπε, προσθέτοντας πως «ενδεικτικό είναι το παράδειγμα του ΔΣ του ΡΙΚ όπου η πλειοψηφία των μελών του ανήκουν στο ΑΚΕΛ, κάποια μάλιστα από αυτά με ειδικές σπουδές και ειδικούς ρόλους στους τομείς της κομματικής οργάνωσης και προπαγάνδας».

Με τους χθεσινούς διορισμούς, είπε ο Φώτης Φωτίου, Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ οδηγούνται σε περαιτέρω πολιτική απομόνωση, ενώ πλήττονται σοβαρά η συλλογικότητα και η συναίνεση που πρέπει, όπως είπε, αυτή την κρίσιμη περίοδο να χαρακτηρίζει τη λειτουργία των ΔΣ των Ημικρατικών Οργανισμών.

Σημείωσε δε ότι ουδεμία επικοινωνία είχε η κυβέρνηση με το ΔΗΚΟ, για το θέμα των ΔΣ των Ημικρατικών.

Ανέφερε επίσης ότι ενώ στα προηγούμενα ΔΣ το ΔΗΚΟ συμμετείχε με ένα μόνο μέλος, τώρα διαπιστώνει ότι υπάρχουν ΔΣ στα οποία δεν εκπροσωπείται καθόλου.

«Αν αυτό οφείλεται σε εκδικητικούς λόγους και αν οι κυβερνώντες επιχειρούν να στοχοποιήσουν το Δημοκρατικό Κόμμα, σίγουρα πρόκειται για ολέθριο πολιτικό σφάλμα» είπε ο κ. Φωτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα