Ορκίστηκαν οι νεοσύλλεκτοι της 2012Β’ ΕΣΣΟ στο ΚΕΝ Πάφου

12:47 3/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το νενομισμένο όρκο πίστης και αφοσίωσης στην πατρίδα έδωσαν οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες της 2012 Β’ ΕΣΣΟ στα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων.

Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΝ Αναρίτας, παρουσία του Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου και του Υπουργού Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη.

Ο Αρχηγός της Ε.Φ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, στην ημερήσια του διαταγή που διάβασε

ο Διοικητής του ΚΕΝ Πάφου Ανδρέας Χαραλάμπους, τόνισε ότι ο όρκος αυτός τηρείται απαρέγκλιτα και αναλλοίωτα, προβάλλοντας διαχρονικά τις ύψιστες εθνικές αρετές συνδέοντας το ιστορικό παρελθόν με το απαιτητικό και αβέβαιο μέλλον.

Στη διαταγή του ο Αρχηγός σημείωσε ότι «ο στρατιώτης εξ ορισμού παραμένει πάντα στρατιώτης της πατρίδας είτε φοράει στολή στα 18 του, είτε στα 40 του, είτε τα 50. Οι ήρωες του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59 και οι πολεμιστές του 1974 αυτή την ιδιαίτερη στιγμή της ορκωμοσίας είναι εδώ μαζί μας. Σ’ αυτούς τους αφανείς ήρωες και άγνωστους στρατιώτες υποσχόμαστε ότι παραλαμβάνουμε τη βαριά σκυτάλη του χρέους και της τιμής που μας κληροδότησαν».

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «όσο η τούρκικη κατοχή συνεχίζεται οι ένοπλες δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αναβαθμίζονται . Γύρω από τις ένοπλες δυνάμεις, οικοδομείται η εθνική ομοψυχία».
Ο κ. Ομήρου είπε ακόμα ότι «ο χώρος των ενόπλων δυνάμεων δεν προσφέρεται για αντιδικίες και αντιπαραθέσεις. Οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να διαφυλαχτούν ως κόρη οφθαλμού. Παρά τα οικονομικά προβλήματα σε Κύπρο και Ελλάδα, κανένας δεν θα πρέπει να διανοηθεί ότι θα υπάρξουν παραχωρήσεις και εκχώρηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Ο Υπουργός Άμυνας καλωσόρισε στις τάξεις της Ε.Φ. τους νέους εθνοφρουρούς που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τη βασική τους εκπαίδευση. Ο κ. Ηλιάδης συνεχάρη τους νεοσύλλεκτους και για τη σημερινή τους εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε, παρουσία.
«Θα υπηρετήσουν τη θητεία τους κάτω από συνθήκες στρατιωτικής πειθαρχίας αλλά με σεβασμό στην προσωπικότητα τους και με κατανόηση σε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Ο κ. Ηλιάδης χαιρέτισε επίσης τη δραστική μείωση της φυγοστρατίας που τιμά τη νεολαία και την κοινωνία, όπως ανέφερε.
«Συγχαίρω τις οικογένειες των εθνοφρουρών που ανέθρεψαν νέους έτοιμους να υπηρετήσουν την πατρίδα τους», πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης.

Μετά την τελετή της ορκωμοσίας δόθηκε 48ωρη άδεια η οποία θα λήξει στις 6 Αυγούστου, οπότε οι νεοσύλλεκτοι θα πρέπει να παρουσιαστούν στις Μονάδες οι οποίες τους έχουν ήδη κοινοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα