Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την απόφαση του ΣτΕ και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

17:31 18/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση χθες το βράδυ.
Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς όσο δεν εφαρμόζει την απόφαση

του ΣτΕ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ «είναι έκθετος και παράνομος» ενώ καλεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ «να ξεκαθαρίσουν εάν εξακολουθούν να διαφωνούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία βασίστηκε η κυβέρνηση για να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και εάν τελικώς είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν να έλθει στη Βουλή και να την καταψηφίσουν», χαρακτηρίζοντας οτιδήποτε άλλο «προφάσεις εν αμαρτίες».
Το ΚΚΕ σε σχόλιο του για τη χθεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών αναφέρει ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του Κόμματος ότι «οι ελιγμοί, μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν αφορούν την ουσία της πολιτικής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, των άλλων οργανισμών του δημοσίου και τη δρομολόγηση χιλιάδων απολύσεων», αλλά «τον τρόπο υλοποίησης αυτής της πολιτικής, τον επιμερισμό της πολιτικής ευθύνης, καθώς επίσης και τα μεταξύ τους παζάρια για το ρόλο του κάθε κόμματος στην αστική διακυβέρνηση και τη διαδικασία αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού».
Το ΚΚΕ εκτιμά ότι η απόφαση του ΣτΕ διευκολύνει την κυβέρνηση για να προχωρήσει στη διάλυση της σημερινής ΕΡΤ, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό που θα μείνει και παράλληλα ασκεί κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ που «πανηγύρισε» για την απόφαση. Σύμφωνα με το ΚΚΕ ο λαός «δεν έχει περιθώριο να πέσει στην παγίδα των παλιών και νέων σωτήρων, των μεταμφιέσεων του πολιτικού συστήματος που οδηγούν το λαό σε νέα αδιέξοδα», καθώς το πραγματικό δίλλημα για το λαό είναι «συμπόρευση με το ΚΚΕ για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση ή υποταγή στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης που οδηγεί το λαό σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος από την πλευρά του ανέφερε σε δήλωση του ότι «στο θέατρο της Δευτέρας έπεσε η αυλαία. Η τραγωδία του ελληνικού λαού συνεχίζεται. Ο θεατρικός επιχειρηματίας κ. Σόιμπλε έρχεται να δώσει εντολές στους κομπάρσους της Ελληνικής Δημοκρατίας». «Τα όνειρα θερινής νυκτός της Πολιτικής Άνοιξης του κ. Σαμαρά τελείωσαν και με δικαστική βούλα», καταλήγει ο κ. Καμμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα