“Αντιδεοντολογική και άκρως απαράδεκτη” η συμπεριφορά του Υπ. Υγείας

15:02 20/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ως «αντιδεοντολογική και επιεικώς απαράδεκτη» προς συνεργάτες του θεωρεί την συμπεριφορά του Υπουργού Υγείας Σταύρου Μαλά ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΦΕΚ) ο οποίος εκφράζει «την απογοήτευση του για τον τρόπο με τον οποίο ο Υπουργός Υγείας αντιμετωπίζει το διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά την πρόθεση για μείωση των τιμών των φαρμάκων».

Ο ΣΦΕΚ εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας το πρωί της Παρασκευής κατά

την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, «στις οποίες έκανε λόγο για μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων σε ποσοστά 10%-15% και 20% και για κάποια σκευάσματα σε ποσοστά ακόμα και 50%», σύμφωνα με τον ΣΦΕΚ.

Ο ΣΦΕΚ αναφέρει ότι ο Σταύρος Μαλάς, «έκανε παράλληλα λόγο για μειώσεις σε φάρμακα, των οποίων οι τιμές είναι από 10 ευρώ και άνω, δηλώσεις που μας προκάλεσαν έκπληξη καθώς, μισή ώρα μετά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο ΓΝΛ» ο Υπουργός είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον ΣΦΕΚ στο γραφείο του, στην οποία προσήλθε με μισή ώρα καθυστέρηση.

Κατά τη συνάντηση με τον ΣΦΕΚ, όπως ο ίδιος ο Σύνδεσμος αναφέρει, «ο κ. Υπουργός δεν έκανε καμία αναφορά στα όσα είχε εξαγγείλει μισή ώρα ενωρίτερα και δεν έθεσε καμία από τις συγκεκριμένες εξαγγελίες του στο τραπέζι για διάλογο».

Αντιθέτως, συνεχίζει ο ΣΦΕΚ ο κ. Μαλάς, «παρουσιάστηκε θετικός στις προτάσεις που ο ΣΦΕΚ έθεσε ενώπιον του, οι οποίες όπως διαπιστώνουμε δεν συμφωνούν με τις εξαγγελίες που είχαν προηγηθεί της συνάντησης».

Ως εκ τούτου, ο ΣΦΕΚ αναφέρει ότι «η συγκεκριμένη συμπεριφορά απέναντι σε συνεργάτες είναι αντιδεοντολογική και επιεικώς απαράδεκτη και εάν αυτό το ήθος και συμπεριφορά, ο Υπουργός Υγείας προτίθεται να επακολουθήσει και ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ειλικρινά εκφράζουμε την λύπη και απογοήτευση μας».

Ο ΣΦΕΚ αναφέρει ότι «η μείωση των τιμών των φαρμάκων είναι ένα ζήτημα, το οποίο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο του διαλόγου και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους με τη δέουσα σοβαρότητα καθώς όλοι όσοι εμπλεκόμαστε στον τομέα αυτό γνωρίζουμε ότι και ο πολίτης πρέπει να έχει στη διάθεση του επάρκεια φαρμάκων, ποιοτικών και προσιτών».

Ο ΣΦΕΚ προσθέτει ότι «παράλληλα γνωρίζουμε πως η όποια απερίσκεπτη πρακτική ακολουθηθεί ίσως να μας οδηγήσει στα δεδομένα του 2005, όταν εκατοντάδες ποιοτικά σκευάσματα είχαν αποσυρθεί από την κυπριακή αγορά εξαιτίας των δραστικών μειώσεων στις τιμές».

Keywords
Τυχαία Θέματα