Ανησυχίες Οικολόγων από δηλώσεις Προέδρου ΚΡΕΤΥΚ για διασύνδεση κυπριακού ΦΑ με Τουρκία

18:31 3/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μεγάλη ανησυχία εκφράζει το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για δηλώσεις του Προέδρου της ΚΡΕΤΥΚ Χαράλαμπου Έλληνα για πιέσεις που δέχεται η Κύπρος για δημιουργία αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου που θα περνάει από την Τουρκία για να ενωθεί με τον αγωγό Ναμπούκο.

«Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε μέγιστο κίνδυνο εξάρτησης της χώρας μας από την Τουρκία, κάτι που θα εγκλώβιζε την Κύπρο στις ορέξεις της Τουρκίας. Με

δεδομένη την συνεχιζόμενη κατοχή της χώρας μας από την Τουρκία τέτοια θέματα δεν θα έπρεπε καν να συζητιούνται», αναφέρουν οι Οικολόγοι, που καλούν την Κυβέρνηση «να αντισταθεί σε τέτοιες πιέσεις και να διαφυλάξει τα δικαιώματα της χώρας μας».

Καταλήγοντας, οι Οικολόγοι σημειώνουν πως «μόνο μέσα στα πλαίσια μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού και αφού καθοριστεί με βάση τη διεθνή νομοθεσία η ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου, Τουρκίας και Ελλάδας, προκύπτει θέμα εξέτασης της ιδέας για αγωγό μέσω Τουρκίας, χωρίς να επηρεάζεται όμως η κατασκευή του κυπριακού τερματικού, το οποίο πρέπει να προχωρήσει άμεσα και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη προοπτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα