Πρέπει να δώσουμε μάχες για την επανένωση της πατρίδας, λέει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

16:29 3/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Κατορθώσαμε μέσα από λάθη και το διχασμό να δημιουργήσουμε την ανάγκη να ξαναδώσουμε μάχες για να επανενώσουμε την πατρίδα μας, να την ελευθερώσουμε και να ζήσουμε ειρηνικά μέσα σε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό περιβάλλον, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης από τον Μαχαιρά, όπου παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου.

Τον επιμνημόσυνο λόγο του

στο μνημόσυνο, που τελέστηκε στη Ιερά Μονή Μαχαιρά, εκφώνησε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου. Ακολούθως τελέστηκε τρισάγιο στο κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου και έγινε αναπαράσταση της μάχης και των τελευταίων στιγμών της θυσίας του ήρωα, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι.
Σε δηλώσεις μετά το τρισάγιο στο κρησφύγετό του ήρωα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τον Γρηγόρη Αυξεντίου έναν από τους μεγαλύτερους ήρωες της κυπριακής ιστορίας.

Δήλωσε ότι δεν μπορεί παρά να συγκλονίζεται κανείς, παρακολουθώντας τη διήγηση του συναγωνιστή του Γρηγόρη Αυξεντίουαγωνιστή της ΕΟΚΑ Αυγουστή Ευσταθίου, για την ανδρεία που επέδειξαν οι αγωνιστές της ελευθερίας. Πρόσθεσε ότι μέσα από τη θητεία της ζωής τους, οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ μας χάρισαν αυτό που χρωστούμε στους επόμενους, μας χάρισαν την ελευθερία.

Keywords
Τυχαία Θέματα