Ανησυχεί η ΔΕΟΚ για την κατάσταση στα κρατικά νοσηλευτήρια

14:22 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΔΕΟΚ εκφράζει έντονη ανησυχία για «τη δραματική κατάσταση» στην οποία έχουν περιέλθει τα κρατικά νοσηλευτήρια και καλεί την Κυβέρνηση να πάρει τις απαραίτητες πολιτικές αποφάσεις για τερματισμό της απαράδεκτης αυτής κατάστασης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΟΚ αναφέρει πως «η παραδοχή του Υπουργού Υγείας ότι μόνο με την εφαρμογή του Σχεδίου Υγείας θα επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα του δημόσιου τομέα υγείας αποτελεί κόλαφο στην πολιτική

Χριστόφια που εγκατέλειψε το Σχέδιο Υγείας, θέτοντας σε αδράνεια και απαξίωση το τεράστιο έργο που επιτεύχθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας».

Όπως προσθέτει, «η Κυβέρνηση Χριστόφια αρνήθηκε να συμμορφωθεί ακόμα και με τις υποδείξεις της ΕΕ, η οποία για χρόνια υποδεικνύει με σαφήνεια στις εκθέσεις της για την κυπριακή οικονομία ότι η δημιουργία Γενικού Σχεδίου Υγείας αποτελεί βασικό άξονα εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών και μακροοικονομικής σταθερότητας».

Επίσης, αναφέρει ότι «δυστυχώς, η Κυβέρνηση υπό το βάρος των προβλημάτων που απειλούν με κατάρρευση τόσο τον δημόσιο τομέα υγείας όσο και τον ιδιωτικό επιχειρεί με επικοινωνιακούς ακροβατισμούς να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες που την βαρύνουν».

«Το όψιμο ενδιαφέρον του κ. Μαλά», προστίθεται, «δεν συνοδεύεται από ενέργειες και αποφάσεις που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει πραγματική βούληση και αποφασιστικότητα να προχωρήσει τάχιστα η εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.  Εάν πράγματι ο Υπουργός Υγείας εννοεί αυτά που δηλώνει τότε πρέπει να εξηγήσει γιατί η θέση του προέδρου του ΓΕΣΥ που είναι κενή εδώ και έξι μήνες δεν συμπληρώνεται».

Επιπλέον, η ΔΕΟΚ αναφέρει πως «γνωρίζει πολύ καλά ο Υπουργός Υγείας ότι το σχέδιο το οποίο έχει ετοιμάσει ο οργανισμός υπό την προεδρία του κ. Β. Σιαρλή, ώστε να προωθηθεί η εφαρμογή του ΓΕΣΥ χωρίς επιπρόσθετη οικονομική επιβάρυνση του κράτους, παραμένει αναξιοποίητο στα συρτάρια του Υπουργείου Υγείας».

Καταληκτικά η ΔΕΟΚ αναφέρει πως «η Κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει με πράξεις και όχι με λόγια ότι διαθέτει την αναγκαία βούληση να δρομολογήσει άμεσα διαδικασίες για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ» και να προχωρήσει άμεσα σε διορισμό προέδρου του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα