Χιόνια στη Ρουμανία – Κακοκαιρία στη Βουλγαρία

14:03 21/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Στρώμα» χιονιού ξεπέρασε τα 30 εκατοστά σε κορυφή του όρους Φαγκάρας στη Ρουμανία σε υψόμετρο άνω των 2.200 μέτρων, έπειτα από τη χθεσινή χιονόπτωση.
Ωστόσο, δεν προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς ο κεντρικός οδικός άξονας Transfagarasan, (διασχίζει από βορρά προς νότο και αντίστροφα το ορεινό σύμπλεγμα των Καρπαθίων) παραμένει ανοιχτός, ανακοινώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία.

Ο οδικός άξονας Transfagarasan που ενώνει τις περιφέρειες ‘Αργκες (νότια Ρουμανία) και Σιμπίου (κεντρική Ρουμανία) παραμένει, επίσημα, κλειστός για οκτώ μήνες ανά έτος από την 1η Νοεμβρίου

μέχρι και την 1η Ιουλίου στο οδικό τμήμα που καλύπτει το 104ο μέχρι το 131ο χιλιόμετρο. Στα υπόλοιπα τμήματα του οδικού άξονα η κυκλοφορία επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Εξάλλου, σε κατάσταση «κίτρινου κώδικα» που αποτελεί μια μορφή συναγερμού για φαινόμενα κακοκαιρίας με χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ανέμους κήρυξε το Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Υδρολογίας της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών (BAS) 21 περιφέρειες της Βουλγαρίας.

Όπως ανακοινώθηκε ο «κίτρινος κώδικας» τίθεται σε ισχύ για τις περιοχές της Σόφιας και της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας, του Βίντιν, της Μοντάνα, της Βράτσα, του Βέλικο Τάρνοβο, του Πλέβεν, του Ρούσε, του Λόβετς, του Πλόβντιβ, του Χάσκοβο, της Στάρα Ζαγόρα, του Γκάμπροβο, του Ταργκόβιστε, του Ράζγκραντ, του Σούμεν, της Σιλίστρα, της Βάρνα, του Ντόμπριτς και του Μπουργκάς.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να λάβουν όλα τα μέτρα προφύλαξης που μπορούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα