Ανδρούλλα Αγρότου :”"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη γιατί αναλαμβάνω από τον κ. Μαλά ένα πλούσιο έργο..”

16:23 15/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν θα υπάρξει παρέκκλιση από το βασικό στόχο της προσφοράς στον Κύπριο ασθενή αναβαθμισμένης θεραπείας, διαβεβαίωσε σήμερα η Ανδρούλλα Αγρότου παραλαμβάνοντας το Υπουργείο Υγείας από τον απερχόμενο Υπουργό Σταύρο Μαλά.

“Δεν θα παρεκκλίνουμε από το βασικό μας στόχο που είναι να προσφέρουμε στον Κύπριο ασθενή, στον Κύπριο που χρειάζεται την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μια αναβαθμισμένη θεραπεία, μια ολοκληρωμένη νοσηλεία και φροντίδα”, σημείωσε η νεοδιορισθείσα Υπουργός

Υγείας.

Επανέλαβε ότι έρχεται στο δεύτερο της σπίτι που είναι το Υπουργείο Υγείας, αφού εδώ, όπως σημείωσε για χρόνια ξενυχτούσε στο γραφείο της για την εργασία, γεγονός που θα πράττει και για τη μικρή περίοδο που θα διατελέσει ως Υπουργός.

Εξέφρασε τη χαρά της που είδε τους παλιούς συνεργάτες της, με τους οποίους θα έχει τώρα την ευκαιρία να συνεργαστεί εκ νέου.

“Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη γιατί αναλαμβάνω από τον κ. Μαλά ένα πλούσιο έργο, το οποίο όπως έχω δεσμευτεί θα συνεχίσω και θα συμπληρώσω στον χρόνο που έχω”, συμπλήρωσε.

Υποσχέθηκε ότι θα έχει τακτές επαφές με τους δημοσιογράφους, τους οποίους θα ενημερώνει για το έργο που επιτελείται στο Υπουργείο.

“Εκτενώς θα τα πω σε τέσσερις μήνες όταν θα παραδίδω το Υπουργείο”, κατέληξε.

Ο απερχόμενος Υπουργός Σταύρος Μαλάς ευχαρίστησε το προσωπικό του Υπουργείου για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλε κατά τη διάρκεια των 14 μηνών που εργάστηκε.

“Εμαθα στο Υπουργείο ότι όταν τα πολιτικά πρόσωπα δεν βλέπουν τους υφιστάμενους με πολιτικές ετικέτες, κερδίζουν, παράγουν, κερδίζει η χώρα μας κι αυτό πρέπει να είναι το στίγμα της πολιτικής μας ζωής για τα επόμενα χρόνια, γιατί η χώρα μας δεν αντέχει ακόμη περισσότερο να προσαρτίζουμε ταμπέλες στους δημόσιους υπαλλήλους που είναι για να υπηρετήσουν το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου μας”, σημείωσε.

Με αυτή την προσέγγιση, συνέχισε, είναι που παράγαμε αυτό το έργο, που όλοι μας θα πρέπει να είμαστε περήφανοι.

Φεύγω από το Υπουργείο Υγείας, πρόσθεσε, σοφότερος κατά κύριο λόγο για την πολιτική ζωή στην χώρα μας.

“Εμαθα ότι η αξιοπρέπεια στην πολιτική ζωή είναι κατά κύριο λόγο ο φάρος με τον οποίον θα πρέπει να πολιτευόμαστε”, είπε.

Σε αυτή τη μικρή περίοδο στο Υπουργείο Υγείας, είπε, πετύχαμε πάρα πολλά.

“Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί καταφέραμε τη μικρή μας Κύπρο να την αναδείξουμε σαν μια αξιοπρεπή, διπλωματική και πολιτική δύναμη στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Μέσα στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας – παρόλο που δεν έχει ολοκληρωθεί – καταφέραμε ένα πολύ μεγάλο έργο προς όφελος της χώρας μας. Καταφέραμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να πολιτευθούμε με αυτοπεποίθηση με αξιοπρέπεια χωρίς όποια σύνδρομα μειονεκτικότητας τα οποία χαρακτηρίζουν πολλές φορές μικρές χώρες”, ανέφερε.

Αναφερόμενος στα επιτεύγματα του Υπουργείου του, είπε πως “προχωρήσαμε τα θέματα του ΓΕΣΥ, τα θέματα των φαρμάκων, ένα πολύ φιλόδοξο αναπτυξιακό προϋπολογισμό, ενώ η χώρα μας τον επόμενο χρόνο θα έχει τρεις ιατρικές σχ

Keywords
Τυχαία Θέματα