Αναβλήθηκε η σημερινή διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου για την υπόθεση της Δρομολαξιάς

12:14 7/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, για την υπόθεση της αγοράς από το Ταμείο Συντάξεων της CYTA, τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά.

Η διαδικασία αναβλήθηκε λόγω του θανάτου της μητέρας, ενός από τους συνηγόρους υπεράσπισης, του Γιαννάκη Θωμά. Η δίκη έχει οριστεί για την Πέμπτη 10 Απριλίου στις εννέα το πρωί.

Πριν τη λύση

της συνεδρίασης του Κακουργιοδικείου ο Ηλίας Στεφάνου συνήγορος υπεράσπισης των Γιάννη και Γρηγόρη Σουρουλλά, Βενιζέλου Ζαννέττου και της εταιρείας Polleson Holdings Ltd, ανέφερε ότι την περασμένη Παρασκευή είχε μεταβεί στο αρχηγείο Αστυνομίας και μαζί με την δεύτερη μάρτυρα κατηγορίας Ειρήνη Λουκά, του Τμήματος Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, είχαν εξετάσει τα δύο και πλέον χιλιάδες έγγραφα τα οποία βρίσκονταν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Νίκου Λίλλη και του Μάριου Πολυβίου. Τα έγγραφα αυτά αφορούσαν άτομα και εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Από τα έγγραφα που εξετάστηκαν ταυτοποιήθηκαν τα 197 και από αυτά τους δόθηκαν 133 έγγραφα. Στα έγγραφα αυτά δεν περιλαμβάνονται οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του Νίκου Λίλλη και του Μάριου Πολυβίου καθώς και 33 έγγραφα που βρίσκονταν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της ιδιαιτέρας γραμματέως του Νίκου Λίλλη.

Ο κ. Στεφάνου ζήτησε από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής όπως μεσολαβήσει για να πάρει εξουσιοδότηση από τους Λίλλη και Πολυβίου, προκειμένου η Αστυνομία να του παραδώσει τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζεται για την υπεράσπιση των πελατών του.
Ο Δικαστής Νικόλαος Σάντης ζήτησε από την Κατηγορούσα Αρχή και από τους συνηγόρους υπεράσπισης όπως προβούν σε παραδεκτά γεγονότα, εισήγηση με την οποία συμφώνησαν και οι δύο πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Ευστάθιος Κιττής, τέως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA, Χαράλαμπος Τσουρής, τέως Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ και κατά τον ουσιώδη χρόνο μέλος του Δ.Σ. της CYTA, Ορέστης Βασιλείου, Διευθυντής της CytaVision και τέως Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟΕΤ-ΟΗΟ-ΣΕΚ, Γιάννης Σουρουλλάς υπάλληλος της CYTA, Γρηγόρης Σουρουλλάς, υπάλληλος του Κτηματολογίου, Βενιζέλος Ζαννέτος, στέλεχος του ΑΚΕΛ, Αντώνης Ιωακείμ, επιχειρηματίας και μέτοχος της εταιρείας Wadnic Trading Ltd και η εταιρεία Polleson Holdings Ltd.

Keywords
Τυχαία Θέματα