Αναστολή απόφασης για επιβολή κομίστρων σε όλους τους μαθητές, ζητά η ΕΔΕΚ

17:21 9/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την αναστολή της απόφασης για επιβολή κομίστρων σε όλους τους μαθητές για τις δημόσιες συγκοινωνίες ζητά το ΚΣ ΕΔΕΚ δια της βουλευτή του Ρούλας Μαυρονικόλα.

«Ως ΕΔΕΚ θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση για επιβολή κομίστρων για όλους τους μαθητές ισοπεδωτικά και χωρίς εξαίρεση», ανέφερε σε δηλώσεις της για το θέμα σήμερα στη

Βουλή η κ. Μαυρονικόλα.

Όπως είπε, πρόκειται για «μια εξέλιξη που αν δεν διαφοροποιηθεί θα επιφέρει καίριο πλήγμα στο θεσμό των μαθητικών λεωφορείων».

«Ουσιαστικά σκοτώνουμε τον θεσμό των μαθητικών λεωφορείων», πρόσθεσε, «παρόλο που η εκπρόσωπος του Υπουργείου Συγκοινωνιών μας είπε ότι θα εξαιρεθούν τα παιδιά των πολυτέκνων».

Έθεσε το ερώτημα «τα παιδιά των ανέργων, τα παιδιά των μονογονιών, τα οποία θα στέκουν στις ουρές για το μαθητικό συσσίτιο, αυτά τα παιδιά πως θα πηγαίνουν στο σχολείο»;

«Καλούμε το Υπουργείο να αναστείλει την απόφαση, να κάνει συνεννοήσεις και κοινωνικό διάλογο για να μπορούμε ακριβώς να πάρουμε τη σωστή απόφαση ούτως ώστε όλα τα παιδιά, στοχευμένα, να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο τους χωρίς να έχουν οικονομικό βάρος», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα