Αναστασιάδης: Η κατάσταση της Κύπρου θυμίζει Ιρλανδία κι όχι Ελλάδα

11:36 19/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Η περίπτωση της Κύπρου προσομοιάζει με το μοντέλο της Ιρλανδίας παρά με αυτό της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι εάν γίνει σοβαρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα, τότε τα μέτρα που θα προκύψουν θα

είναι ηπιότερα ή ολιγότερα οδυνηρά και δεν θα μοιάζουν καθόλου με τα μέτρα που λήφθηκαν στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία των Υπουργών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) με θέμα την ανταγωνιστικότητα, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λευκωσία, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «ήταν ιδιαίτερη, πραγματικά, η τιμή για τον ΔΗΣΥ να φιλοξενήσει την πρώτη σύνοδο των Υπουργών του ΕΛΚ για την ανταγωνιστικότητα».

«Θα ακολουθήσουν σειρά άλλων αναλόγων πρωτοβουλιών για διάφορες θεματικές που απασχολούν την ΕΕ», είπε και πρόσθεσε ότι «με τη συμβολή και τη βοήθεια του ΕΛΚ γίνεται μια προσπάθεια για να κτιστεί ένα πρόγραμμα, έτσι ώστε, πέραν από τα μέτρα λιτότητας, να υπάρξουν τα μέτρα ανάπτυξης που είναι απόλυτα αναγκαία προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανεργία».
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχαρίστησε, παράλληλα, το ΕΛΚ για τη πλήρη στήριξη του «στη δική μας προσπάθεια διαχείρισης της οικονομικής κρίσης και αντιμετώπισης των ενδεχόμενων προβλημάτων που θα προκύψουν με την κάθοδο της Τρόικα».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν στην Κύπρο συνταγές Ιρλανδίας και Ελλάδας που οδήγησαν στα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι από τη συνάντηση που είχε με την Τρόικα διεφάνη, όπως είπε, ότι η περίπτωση της Κύπρου προσομοιάζει «μάλλον με το μοντέλο της Ιρλανδίας, παρά με της Ελλάδας».
Υπέδειξε ότι αν γίνει σοβαρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα, τότε τα μέτρα θα είναι «ηπιότερα τουλάχιστον ή ολιγότερα οδυνηρά και καθόλου όμοια με εκείνα της Ελλάδας».

«Γι’ αυτό και η επίσκεψη μου στην Ιρλανδία για να δω ακριβώς πώς ο Ιρλανδός Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του έχουν διαχειριστεί το όλο θέμα», κατέληξε.
Από την πλευρά του, ο ΓΓ και Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Antonio Lopez- Isturiz είπε ότι κατά τη σημερινή συνεδρία «είχαμε πολύ παραγωγικές συζητήσεις υπό την καθοδήγηση του Προέδρου του ΔΗΣΥ», προσθέτοντας ότι συζητήθηκαν τα θέματα της ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Σημείωσε ότι το ΕΛΚ ανησυχεί πάρα πολύ από την ανεργία που μαστίζει τους Ευρωπαίους πολίτες σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης και τόνισε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας αποτελεί προτεραιότητα του ΕΛΚ.
Αναφέρθηκε, επίσης, στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ που έγινε στις 23 Μαΐου, στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, με θέμα την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τόνισε ότι κατά τη σύνοδο εγκρίθηκε έγγραφο του ΕΛΚ για αυτά τα θέματα, το οποίο υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατά τη Σύνοδο στις Βρυξέλλες, μεταξύ 28 και 29 Ιουνίου.
Είπε ότι το έγγραφο αυτό αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας των κρατών μελών για αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας και ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεω

Keywords
Τυχαία Θέματα