ΔΕΟΚ:Οι εργοδοτικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται την κάθοδο της Τρόικα

11:17 19/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΔΕΟΚ σε ανακοίνωσή της καλεί τις εργοδοτικές οργανώσεις να αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό διάλογο για το θέμα της ΑΤΑ με σεβασμό και ειλικρινή διάθεση για λύσεις προς το συμφέρον και αμοιβαίο όφελος όλων.

Ζητά λύσεις ‘‘εκ των έσω και μεταξύ μας’’ παρά λύσεις δοτές ‘‘εκ των έξω’’ που θα επιβάλουν οι ξένοι και τα κλιμάκια της Τρόικα.

Η ΔΕΟΚ

αναφέρει ότι η χθεσινή συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας απέβη άκαρπη διότι σύμφωνα με πληροφορίες της οργάνωσης, η ηγεσία των εργοδοτών επέδειξε αρνητική στάση στην πρόταση που υπέβαλε η Υπουργός για αναδιάρθρωση του θεσμού της ΑΤΑ.

«Η αντίδραση των εργοδοτών και η ευκαιρία και εμμονή από θέση ισχύος, λόγω της καθόδου της Τρόικα στην Κύπρο, για κατάργηση της ΑΤΑ δημιουργεί υποψίες για τον πραγματικό στόχο ΟΕΒ και ΚΕΒΕ που είναι η πλήρης αποδόμηση της ΑΤΑ και άλλων δικαιωμάτων και κεκτημένων των εργαζομένων», αναφέρεται.

Η Οργάνωση προσθέτει ότι αυτή η στάση δεν είναι η ορθή και η ενδεδειγμένη στο κοινωνικό διάλογο από πλευράς ΟΕΒ και ΚΕΒΕ. Συμπληρώνει ότι τέτοιες κρίσιμες μέρες και ώρες που περνά ο τόπος , η οικονομία , οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές από οργανώσεις των εργοδοτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα