Αναπάντητα ερωτήματα αρχών για την πυρκαγιά σε ντίσκο στη Βραζιλία

23:23 29/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι αστυνομικές έρευνες για τα αίτια πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στη Βραζιλία που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 231 και τον σοβαρό τραυματισμό δεκάδων, στρέφονται προς την κατεύθυνση ότι μπορεί σημαντικά στοιχεία να έχουν αποκρυφτεί.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση τέσσερις υπόπτους μετά από την τραγωδία που συνέβη νωρίς την Κυριακή στη δισκοθήκη Kiss στην πανεπιστημιακή πόλη Σαντα Μαρία, η οποία έχει περιγραφεί ως η χειρότερη πυρκαγιά στην ιστορία της χώρας.

Στους

υπό κράτηση υπόπτους συμπεριλαμβάνονται δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου και ζευγάρι μουσικών οι οποίοι υποτίθεται ότι έλαβαν μέρος σε ένα σόου πυροτεχνημάτων στο οποίο λέγεται ότι οφείλεται η πυρκαγιά.

Αλλά πολλές είναι οι ερωτήσεις που παραμένουν αναπάντητες καθώς η αστυνομία διερευνά κατά πόσο οι κάμερες παρακολούθησης του κέντρου κατέγραψαν τι συνέβη και κατά πόσο ο χώρος, ο οποίος ήταν γεμάτος από φοιτητές, είχε υπερβεί τα επιτρεπτά όρια.

«Οι κάμερες παρακολούθησης δεν βρέθηκαν στο νυχτερινό κέντρο (όπου έπρεπε να ήταν) και δεν υπήρχε ούτε ηλεκτρονικός υπολογιστής με μνήμη», είπε η εισαγγελέας Βερούσκα Αγκοστίν σε δημοσιογράφους.

Οι ιδιοκτήτες, στο μεταξύ, λένε ότι το σύστημα δεν λειτουργούσε εδώ και δύο μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα