Αναλφάβητα 250 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο

19:25 2/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η UNESCO στην ετήσια έκθεσή της κρούει το κώδωνα του κινδύνου για το ποσοστό αναλφαβητισμού παγκοσμίως που οφείλεται στην κακή εκπαίδευση. Παιδιά π.χ. στην Αφρική τελειώνουν -τυπικά- το δημοτικό χωρίς να έχουν μάθει τα βασικά στην ανάγνωση και τα μαθηματικά.

Η οργάνωση υπολογίζει ότι περίπου 250 εκατ. παιδιά σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε παρόμοια μοίρα. Από αυτά τα παιδιά, μόλις τα 130 εκατομμύρια ολοκλήρωσαν τα 4 πρώτα σχολικά έτη, ενώ τα

υπόλοιπα φοίτησαν για μικρότερο χρονικό διάστημα ή και καθόλου, δήλωσε ο επικεφαλής της UNESCO Νέας Υόρκης, Βίμπεκε Τζένσεν.

Όπως διαβάζουμε και στο sigmalive, στο ένα τρίτο των χωρών που αναλύθηκαν βάσει της έκθεσης, λιγότερο από τα τρία τέταρτα των καθηγητών εκπαιδεύονται σύμφωνα με τα εθνικά πρότυπα. “Οι εκπαιδευτικοί έχουν το μέλλον αυτής της γενιάς στα χέρια τους”, δήλωσε η γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα. “Χρειαζόμαστε 5,2 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς να προσληφθούν μέχρι το 2015 και πρέπει να εργαστούμε σκληρά ώστε να μπορούμε να παράσχουμε τη δυνατότητα στα παιδιά για καθολική, δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση”.

175 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως φθάνουν στην ηλικία μεταξύ 15 και 24 ετών και ακόμα δυσκολεύονται να διαβάσουν όλη ή μέρος μιας πρότασης. Το ένα τρίτο του ποσοστού αυτού είναι γυναίκες από τη Νότια και Δυτική Ασία.

Πηγή: www.lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα