Οι συνδυασμοί για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Έληξε η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με ευθύνη και επιμέλεια του γενικού διευθυντή του ΔΣΑ,Χαράλαμπου Ναούμη, ενώ η ανακήρυξη των υποψηφίων συνδυασμών, προέδρων και συμβούλων, έγινε στη συνέχεια από τον πρόεδρο του ΔΣΑ

Γιάννη Αδαμόπουλο.

Στις εκλογές του ΔΣΑ, διήμερο 23 και 24 Φεβρουαρίου 2014, θα συμμετέχουν επτά συνδυασμοί με υποψήφιο πρόεδρο, έξι συνδυασμοί, χωρίς υποψήφιο πρόεδρο, ένας μεμονωμένος υποψήφιος πρόεδρος και 280 υποψήφιοι σύμβουλοι.

Τα περίπου 21.600 μέλη του ΔΣΑ καλούνται να αναδείξουν το νέο πρόεδρο τους και τους 24 νέους συμβούλους τους για την επόμενη τριετία, ενώ στον ΔΣΑ, όπως και στους άλλους μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, αναμένεται να υπάρξει και δεύτερος γύρος εκλογών, στις 2 και 4 Μαρτίου 2014.

Να σημειωθεί ότι στις περασμένες εκλογές του ΔΣΑ το 2011, συμμετείχαν στις εκλογές 14 συνολικά συνδυασμοί. Εξ αυτών οι 12 συνδυασμοί είχαν υποψήφιο πρόεδρο και δύο δεν είχαν.

Ειδικότερα. στις επερχόμενες δικηγορικές εκλογές της Αθήνας οι επτά συνδυασμοί που έχουν υποψήφιο πρόεδρο είναι: 1) Κοινωνία των Δικηγόρων, με υποψήφιο πρόεδρο το σημερινό πρόεδρο του ΔΣΑ, Γιάννη Αδαμόπουλο, 2) Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων , με υποψήφιο πρόεδρο τον ‘Αγγελο Βρεττό, 3) Δημοκρατική Συμπαράταξη Δικηγόρων, με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Γαλετσέλλη, 4) Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι, με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Μαραγκό, 5) Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας με υποψήφιο πρόεδρο τον Βασίλειο Παπαστεργίου, 6) Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας με υποψήφιο πρόεδρο τον Γεώργιο Παριανό και Ανεξάρτητη Πρόταση με υποψήφιο πρόεδρο τον Παναγιώτη Περάκη. Επίσης, στις εκλογές του ΔΣΑ κατέρχεται, ως υποψήφιος πρόεδρος, χωρίς συνδυασμό, ο Βασίλης Αλεξανδρής.

Παράλληλα, οι έξι συνδυασμοί που κατέρχονται στις εκλογές χωρίς υποψήφιο πρόεδρο είναι: 1) Ενιαίο Ψηφοδέλτιο – Erga Omnes – Ώρα Ευθύνης – Δικηγορική Ανανέωση, 2) Ενωμένοι Δικηγόροι, 3) Θέμιδος Μέτωπο, 4) Μέτωπο Δικηγορικής Αντίστασης, 5) Νέα Γενιά Δικηγόρων και 6) Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη.

Με το νέο Κώδικα Δικηγόρων οι οκτώ υποψήφιοι πρόεδροι για να εκλεγούν πρέπει να συγκεντρώσουν το 6% των εγκύρων ψηφοδελτίων, ενώ οι 280 υποψήφιοι σύμβουλοι για να εκλεγούν πρέπει να συγκεντρώσουν το 4,25% των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα