Αμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στην οικονομία ζήτησαν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

17:42 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Άμεσα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Νικόλα Παπαδόπουλο, προκειμένου να έχουμε τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων μας, οι οποίοι απαιτούν ψήφιση του προϋπολογισμού μαζί με το μνημόνιο.

Σε δηλώσεις στη Βουλή

και απαντώντας σε ερώτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τον προϋπολογισμό» και ανέφερε πως «τα προβλήματα είναι πολύ μεγαλύτερα. Δεν είναι μόνο η συμμόρφωση με το σύνταγμα, αλλά και η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει το κράτος».

«Εάν θέλουμε να έχουμε τη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων μας  και αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό, σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε τον κρατικό προϋπολογισμό άμεσα έτσι ώστε να εγκριθεί από τη Βουλή εντός Νοεμβρίου, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στα ιστορικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί κάποιες από τις χώρες που θα συμμετέχουν στην προσπάθεια στήριξης του κράτους μας, απαιτούν να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό μας μαζί με το μνημόνιο» ανέφερε.

Ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Χρήστος Στυλιανίδης (φώτο) απηύθυνε «ύστατη επείγουσα έκκληση» στην Κυβέρνηση και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να αντιμετωπίσουν το συντομότερο δυνατό με τη λογική του κατεπείγοντος αυτό που συμβαίνει στην οικονομία», αλλά και «να σταματήσουν δηλώσεις για επιλογές που δήθεν υπάρχουν ενώ δεν υπάρχουν».

«Γινόμαστε μέρα με τη μέρα μάρτυρες δηλώσεων που τραυματίζουν το κύρος και την εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας, και επηρεάζουν τα μέγιστα την κυπριακή οικονομία» είπε.

Είναι θέση μας, πρόσθεσε, ότι «πρέπει να επιταχύνουμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα το διαπραγματευτικό πλαίσιο που θα συζητήσουμε με την Τρόικα και να προχωρήσουμε το συντομότερο στη διαμόρφωση ενός μνημονίου που θα είναι μια νέα αρχή για τον τόπο. Η καθυστέρηση και η αβεβαιότητα επιτείνει και επιδεινώνει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα στις επιχειρήσεις, στα θέματα της ανεργίας, και κυρίως στον τραπεζικό τομέα. Ενδεχομένως να μας βρει, μέσα σε ένα κλίμα μεγάλων ανατροπών στην περιοχή, εντελώς απροετοίμαστους» προειδοποίησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα