Η Βουλή καλωσόρισε τους συμμετέχοντες ευρωπαϊκής διάσκεψης

16:32 24/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με δείπνο στο αρχοντικό «Αξιοθέα», στη Λευκωσία, καλωσόρισε την Κυριακή το βράδυ η Βουλή των Αντιπροσώπων τους συνέδρους της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που πραγματοποιείται σήμερα στο «Φιλοξενία».

Εξόχως σημαντικός ο ρόλος των Εθνικών Κοινοβουλίων όπως έχει διαμορφωθεί, ήταν η διαπίστωση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Ιωνά Νικολάου (φώτο) κατά τη διάρκεια της πρόποσής του, ο οποίος έκανε επίσης ειδική αναφορά στο γεγονός ότι οι σύνεδροι

επισκέπτονται τη μοναδική διαιρεμένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Εμφαση στην ουσιαστική συμβολή της κοινοβουλευτικής πτυχής της Κυπριακής Προεδρίας σε θέματα ασύλου και στην κοινωνική ενσωμάτωση μεταναστών έδωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Γιάννος Λαμάρης στη δική του πρόποση, κάνοντας επίσης λόγο για ανάγκη μεγιστοποίησης της συνεργασίας και του συντονισμού των εθνικών κοινοβουλίων για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών διαχείρισης της μετανάστευσης και της πολιτικής ασύλου.

«Σε αυτό το νέο περιβάλλον που έχει εξελιχθεί, τα εθνικά Κοινοβούλια και δη οι κοινοβουλευτικές επιτροπές που ασχολούνται με θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, καλούνται να διαδραματίσουν ένα εξόχως σημαντικό ρόλο», ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Πρόσθεσε ότι «μπορεί το φορτίο της δουλειάς που μας αναλογεί να φαντάζει πολύ βαρύ, όμως είμαι σίγουρος ότι όλοι μας θα πράξουμε το καλύτερο δυνατό, για το καλό της ηπείρου μας, την πρόοδο της ΕΕ και την ευημερία των ευρωπαίων πολιτών».

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η παρουσία σας σε αυτό το σημείο, που συμβολίζει τη διαίρεση ενός λαού και ενός κράτους μέλους της ενωμένης ΕΕ και που βρίσκεται στη μοναδική διαιρεμένη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, θα θυμίζει την ευθύνη όλων εμάς και ειδικότερα εμάς τους υπερασπιστές της δικαιοσύνης και εκφραστές του νομικού πολιτισμού, να υπερασπιζόμαστε την εφαρμογή των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών σε ολόκληρη την ΕΕ και να επιδιώκουμε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των ευρωπαίων πολιτών».

Στη δική του πρόποση ο κ. Λαμάρης ανέφερε ότι «η κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής της διάστασης, φιλοδοξεί να συμβάλει ουσιαστικά στο υψίστης σημασία για την Κύπρο θέμα του Ασύλου, δίνοντας ώθηση στη δημιουργία ενός Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, καθώς και στην κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών».

Πρόσθεσε οι «Επιτροπές Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων επιλαμβάνονται πολύ λεπτών και ευαίσθητων για τις κοινωνίες μας θεμάτων, που απασχολούν τους πολίτες μας, αφού καθορίζουν την ποιότητα ζωής τους και την κοινωνική ευημερία των χωρών μας». Μεταξύ άλλων αυτά αφορούν την  κοινωνική συνοχή,  την ασφάλεια και την προστασία της κοινωνικής ευρωστίας, ανέφερε.

Εξέφρασε τέλος τη θέση ότι είναι «επιτακτική η ανάγκη διεξοδικής επισκόπησης των θεμάτων αυτών μέσα από τέτοιες Συναντήσεις καθώς και της μεγιστοποίησης της συνεργασίας και του συντονισμού μας, μέσα από το κοινοβουλευτικό μας έργο, για την προ

Keywords
Τυχαία Θέματα