Αλληλεγγύη προς την Κύπρο εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά

20:42 25/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την αλληλεγγύη της στον κυπριακό λαό εκφράζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία χαρακτηρίζει επώδυνη την τελευταία απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, εκτιμώντας ότι «εκφράζει την κυριαρχία συντηρητικών πολιτικών που υπονομεύουν την ενότητα και την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όμως, προσθέτει, η επίτευξη λύσης εντός ευρώ είναι η αναγκαία επιλογή.
«Μόνον έτσι η Κύπρος

αποφεύγει την οικονομική και πολιτική απομόνωση και τη χρεοκοπία», εκτιμά η Δημοκρατική Αριστερά, προσθέτοντας ότι «είναι θετικό γεγονός η κατηγορηματική επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής εγγύησης των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ καθώς και η προστασία των καταθέσεων στα καταστήματα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα μαζί με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Στη νέα κατάσταση, προσθέτει, η Κύπρος έχει ανάγκη από ευρωπαϊκή υποστήριξη για την αντιμετώπιση της ύφεσης.
«Η Κύπρος παραμένει μέρος του αγώνα για αλλαγή πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η ευρωπαϊκή ιδέα να ανανεωθεί στη συνείδηση των λαών, η οικονομική και η πολιτική ενοποίηση να προωθηθεί με αποφασιστικά βήματα. Η περιπέτεια της Κύπρου ακυρώνει τους προπαγανδιστικούς μύθους για μονομερείς λύσεις που οδηγούν έξω από την ευρωζώνη»., καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα