Αλέξης Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο

09:02 16/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

«ΔΕΝ αποτελεί στόχο ή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος της χώρας από το ευρώ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1. Χαρακτήρισε ένα «ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο» τις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει έξοδο

από το κοινό νόμισμα και πρόσθεσε: «Ο κ. Σόιμπλε από τη Σιγκαπούρη είπε ότι δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ».

Για το μνημόνιο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ποιο μνημόνιο; Δεν υπάρχει μνημόνιο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μνημόνιο θα καταργηθεί». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και έκανε λόγο για διαπλοκή, ενώ είπε ότι «αν το 1821 είχαμε ΜΜΕ να εκβιάζουν για την επανάσταση, τότε οι οπλαρχηγοί θα μένανε χωρίς λαό». Εκτίμησε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει λέγοντας ότι «η τρικομματική κοινοπραξία που βρίσκεται υπό κατάρρευση, θα καταρρεύσει. Και τότε θα πρέπει να διαχειριστούν το μέλλον του τόπου υγιείς δυνάμεις».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη φορολόγηση των πλουσίων, υπογράμμισε: «Θα δημεύσουμε περιουσίες σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό παρανόμως και κερδοσκοπούν». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τέλος ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με την ‘Α. Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα