Αλέξανδρος Ζήνων : ‘Κυριαρχικό δικαίωμα οι έρευνες στην ΑΟΖ’

10:05 12/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το κυριαρχικό δικαίωμα της κυπριακής Κυβέρνησης να διεξάγει έρευνες για ανεύρεση υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, εξασκείται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και βάσει της Συνθήκης των ΗΕ για το δίκαιο της θάλασσας, αναφέρει ο Υπατος Αρμοστής Αλέξανδρος Ζήνων σε επιστολή που απέστειλε στο περιοδικό ΤΗΕ ECONOMIST για δημοσίευση.

Ο κ. Ζήνων σημειώνει ότι οι ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν υποστηρίζονται μόνο από την Ελλάδα

αλλά και από άλλες χώρες.

Σημειώνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Γαλλία, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ξεκάθαρες για την υποστήριξη τους στην Κυπριακή Δημοκρατία, απορρίπτοντας τις προσπάθειες της Τουρκίας.

Περαιτέρω, ο κ. Ζήνων αναφέρει στην επιστολή του, ότι η κυπριακή Κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η ανεύρεση οποιωνδήποτε πηγών ενέργειας θα είναι προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Ο Υπατος Αρμοστής κάνει αναφορά και στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας
στην Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, που είχε διαβεβαιώσει ότι και οι Τουρκοκύπριοι θα ωφεληθούν σε περίπτωση ανεύρεσης υδρογονανθράκων.

Καταλήγει λέγοντας ότι η ανεύρεση υδρογονανθράκων θα λειτουργήσει ως ”οικονομική ραχοκοκαλιά” για μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση.

Keywords
Τυχαία Θέματα