ΑΚΕΛ: Το απόγευμα κλείνει τις επαφές του για τις προεδρικές

14:17 7/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώνει σήμερα το απόγευμα το ΑΚΕΛ τις επαφές του και με τα υπόλοιπα κόμματα, έτσι ώστε να καθορισθούν συναντήσεις και να συζητηθούν όλα τα ζητήματα σχετικά με τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

”Οπως είναι πολύ καλά γνωστό”, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ”ως ΑΚΕΛ

έχουμε διαμορφώσει το πολιτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα επιδιώξουμε να διεκδικήσουμε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, μας ενδιαφέρει να έχουμε συνεργασίες με άλλα πολιτικά κόμματα, συνεργασίες όμως οι οποίες θα βασίζονται σε πολιτικές αρχές και θέσεις, καθώς επίσης και στην ισοτιμία και στον αλληλοσεβασμό”.

”Από εκεί και πέρα”, πρόσθεσε, ”σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε δίχως προ-επιλογές και δίχως προ-αποκλεισμούς. Γνώμονάς μας και εκείνο που θα καθοδηγήσει την τελική λήψη των αποφάσεων”, δήλωσε ο κ. Κυπριανού, ”είναι το πώς διαμορφώνονται δεδομένα τα οποία δημιουργούν προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για την Κύπρο και ταυτοχρόνως το πώς διαμορφώνονται δεδομένα, έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν τα πολλά και πιεστικά προβλήματα που είναι μπροστά στον κυπριακό λαό αυτή την περίοδο”.

Σε δηλώσεις του, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο επίσκεψής του στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, στη Λευκωσία, ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των χθεσινών γενικών εκλογών στην Ελλάδα.

”Πρώτα”, είπε ο κ. Κυπριανού, ”να ξεκαθαρίσω ότι είναι κυρίαρχο δικαίωμα του ελληνικού λαού να παίρνει τις αποφάσεις, οι οποίες τον αφορούν και, ως εκ τούτου, τα εκλογικά αποτελέσματα πάντοτε είναι σεβαστά από όλα τα πολιτικά κόμματα ή θα πρέπει να είναι σεβαστά”.

”Είναι προφανές”, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ”ότι υπάρχει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα”.

”Αυτό”, πρόσθεσε, ”είναι αποτέλεσμα της γενικότερης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών που έγιναν από διαδοχικές Κυβερνήσεις αλλά και αποφάσεων, οι οποίες ελήφθησαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο”.

”Εμείς”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ”θεωρούμε ως πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουν ενισχυθεί τα κόμματα του χώρου της ευρύτερης Αριστεράς, τα οποία -κατά την άποψή μας- έχουν μία μεγαλύτερη ευαισθησία στο πώς μπορούν να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα, διαφυλάσσοντας την ίδια στιγμή και προστατεύοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα του ελληνικού λαού”.

Ο κ. Κυπριανού ευχήθηκε όπως, ”μέσα από τις αποφάσεις οι οποίες θα ληφθούν, διαμορφωθούν τέτοια δεδομένα, τα οποία θα αντιμετωπίζουν, με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, τα προβλήματα που τίθενται ενώπιον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού και που θα δημιουργούν την προοπτική να υπάρξει σύντομα ανάκαμψη της οικονομίας και να ανατείλουν καλύτερες ημέρες για τον ελληνικό λαό”.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις διαβουλεύσεις που γίνονται μεταξύ του ΑΚΕΛ και άλλων κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών και για το ενδεχόμενο συνεργασιών, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι ο ίδιος δεν θα χρησιμοποιούσε τη

Keywords
Τυχαία Θέματα