ΑΚΕΛ: Θετικό βήμα η συμφωνία για ρύθμιση της ανάπτυξης στις ΒΒ

20:14 15/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

H συμφωνία για τη ρύθμιση της ανάπτυξης εντός των ορίων των Βρετανικών Βάσεων αποτελεί ένα θετικό βήμα που δυνατό να κατοχυρώσει τα δικαιώματα αξιοποίησης των περιουσιών των κατοίκων αυτών των περιοχών, αναφέρει σε κατ’ αρχήν τοποθέτησή του το ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι θα αναμένει ολοκληρωμένη ενημέρωση από την Κυβέρνηση πριν τοποθετηθεί συνολικά.

«Πρόσθετα, στις εν λόγω περιοχές θεωρούμε ότι θα πρέπει

να υπάρξει ένας σωστός πολεοδομικός σχεδιασμός και ανάπτυξη, όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Κύπρο. Αυτό προϋποθέτει ότι τα αρμόδια τμήματα του κράτους σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές θα επεξεργαστούν ολοκληρωμένο πολεοδομικό σχέδιο για αυτές τις περιοχές», αναφέρει.

Συμπληρώνει ότι η ανάπτυξη πρέπει να σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρξει πρώτιστα όφελος για τους κατοίκους των περιοχών.

Το ΑΚΕΛ θεωρεί υπερβολές τα όσα προβάλλονται για τα οφέλη στην ανάπτυξη και για ανάκαμψη της οικονομίας, αφού όπως αναφέρει, το πρόβλημα της οικονομίας δεν είναι η έλλειψη διαθέσιμης γης, αλλά η έλλειψη ρευστότητας και ο μνημονιακός φαύλος κύκλος ύφεσης.

Επίσης, το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι από τη στιγμή που περιοχές εντός των ορίων των Βρετανικών Βάσεων δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, θα έπρεπε να επιστραφούν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Αναμένει, τέλος, ότι η Κυβέρνηση έχει προβλέψει την ένταξη στη συμφωνία όλων εκείνων των ασφαλιστικών δικλείδων, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον δημογραφική αλλοίωση των περιοχών και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διαιώνιση της παρουσίας των Βρετανικών Βάσεων στο νησί.

Keywords
Τυχαία Θέματα