ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση προχωρεί σε ξεπούλημα των ημικρατικών

12:25 5/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι κυβερνώντες φορτώνουν τις ζημιές των ιδιωτικών τραπεζών στους ώμους των πολιτών, ενώ παραδίδουν στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα τα κέρδη των ημικρατικών οργανισμών, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδής.

Σε διάσκεψη Τύπου με θέμα τις ιδιωτικοποιήσεις, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι η Κυβέρνηση προχωρεί σήμερα «με ένα σημαντικό

βήμα για το ξεπούλημα των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών».

Ο Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι οι πολίτες «γνωρίζουν πολύ καλά την εξ υπαρχής άρνηση και την περιφρόνηση των κυβερνώντων απέναντι στον πολιτικό και κοινωνικό διάλογο για αναζήτηση άλλων εναλλακτικών λύσεων ώστε να αποφευχθεί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου».

Κατανοούν πλήρως, είπε, ότι «οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη προς τον κυπριακό λαό, τους εργαζόμενους στους ημικρατικούς και προς το συγκυβερνών ΔΗΚΟ αναιρέθηκαν από τις πρώτες κιόλας μέρες της διακυβέρνησης».

«Η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή και απόφαση των κυβερνώντων, οι οποίοι εμμένουν στην απαξίωση κάθε τι δημόσιου και στην εξιδανίκευση κάθε τι ιδιωτικού» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, για να προσθέσει ότι «κυρίως οι κυβερνώντες στοχεύουν τις ζημιές των ιδιωτικών τραπεζών να συνεχίσουν να τις φορτώνουν στους ώμους των πολιτών, ενώ από την άλλη τα κέρδη των ημικρατικών οργανισμών να τα παραδώσουν έναντι πινακίου φακής στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, ντόπια και ξένα».

Στη διάσκεψη Τύπου ο Γιώργος Λουκαΐδης κλήθηκε να σχολιάσει αναφορές του Πόλυ Πολυβίου σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή, εναντίον του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και του ΑΚΕΛ.

Ο Γιώργος Λουκαΐδης είπε ότι «το σύνολο των δηλώσεων του κ. Πολυβίου δυστυχώς αναδεικνύουν το μεγάλο φθόνο, το μίσος και την εμπάθεια που φαίνεται ότι τρέφει εδώ και πάρα πολύ καιρό ο κ. Πολυβίου, απέναντι στο ΑΚΕΛ, στον κ. Χριστόφια, αλλά και απέναντι σε στελέχη του κόμματος».

Ως εκ τούτου, είπε, «απαξιώνουμε πραγματικά να συζητήσουμε και να ασχοληθούμε με την ουσία των όσων λέει ο κ. Πολυβίου και καλούμε τους πολίτες να κρίνουν κατά πόσο τέτοιου είδους δηλώσεις, οι οποίες διακρίνονται από μέγιστη εμπάθεια και μίσος, έχουν την όποια αντικειμενικότητα και αξιοπιστία».

Keywords
Τυχαία Θέματα