Επιβεβαιώνεται η προ μηνός επεισοδιακή αντιπαράθεση Διοικητή ΚΤ με μέλη του ΔΣ

11:34 5/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η άρνηση των μελών του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας να αποδεχτούν γνωμάτευση του Αλέκου Μαρκίδη, φαίνεται να ήταν η αιτία που έκανε «έξω φρενών» το Διοικητή στη συνεδρία της 4ης Νοεμβρίου.

Πηγές της ΚΤ επιβεβαίωσαν στο ΚΥΠΕ τα όσα αναφέρονται σε σχετικό σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».

Όπως εξήγησαν, σε συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας

που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου στο γραφείο του Διοικητή Πανίκου Δημητριάδη, και όχι στο board room, ο τελευταίος παρουσίασε στα μέλη του ΔΣ γνωματεύσεις του Αλέκου Μαρκίδη για σειρά θεμάτων, το βασικότερο εκ των οποίων ήταν απόφαση που έλαβε τον Σεπτέμβριο το ΔΣ για απόσυρση της προσφυγής της Κεντρικής Τράπεζας εναντίον του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ως γνωστόν, η Κεντρική Τράπεζα είχε προσφύγει στο Ανώτατο εναντίον της απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας να παύσει από τη θέση του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, τον Σπύρο Σταυρινάκη.

Οι ίδιες πηγές υπενθύμισαν ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε όπως αποσυρθεί η προσφυγή, απόφαση την οποία αποδέχτηκε να εκτελέσει ο Πανίκος Δημητριάδης, ωστόσο δεν το έπραξε.

Στις 4 Νοεμβρίου ο Διοικητής παρουσίασε στα μέλη του ΔΣ τη γνωμάτευση του Αλέκου Μαρκίδη βάσει της οποίας το δικαίωμα για απόσυρση της προσφυγής δεν ανήκε στο ΔΣ, αλλά στον Διοικητή, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχει γνωμάτευση του κ. Ευαγγέλου, νομικού συμβούλου της Κεντρικής Τράπεζας, ότι τα μέλη του ΔΣ είχαν απόλυτο δικαίωμα να λάβουν την εν λόγω απόφαση. Τα μέλη του ΔΣ υποστήριξαν ακόμα ότι ο Αλέκος Μαρκίδης δεν είναι δικηγόρος της Κεντρικής Τράπεζας και ως εκ τούτου οι γνωματεύσεις του δεν λαμβάνονται υπόψη. Ανέφεραν επίσης στο Διοικητή ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα λεφτά για τη γνωμάτευση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πανίκος Δημητριάδης έγινε «έξω φρενών», «οξύνθηκαν τα πνεύματα» και ζήτησε από τα μέλη του ΔΣ να περάσουν έξω από το γραφείο του, ενώ την ίδια στιγμή εισήλθε ο φρουρός του, κάνοντας τους νόημα να βγουν έξω.

Πάντως τα μέλη του ΔΣ έχουν προειδοποιήσει το Διοικητή ότι δεν πρόκειται να καταβληθεί οποιοδήποτε ποσό για αυτή τη δικαστική διαδικασία και ότι εάν συνεχίσει θα καταβάλει ο ίδιος τα έξοδα. Την ίδια ώρα μελετούν πιθανά μέτρα που μπορούν να ληφθούν για να εφαρμοστεί η απόφαση του ΔΣ για απόσυρση της προσφυγής.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Πανίκος Δημητριάδης έχει ορίσει αριθμό δικηγόρων για να χειρίζονται το θέμα.

Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η Κεντρική Τράπεζα καταβάλει «γενναιόδωρες» αμοιβές σε συμβούλους γενικότερα.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον της απόφασης του Προέδρου Αναστασιάδη είχε προσφύγει και ο ίδιος ο Σπύρος Σταυρινάκης, προσφυγή η οποία απορρίφθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια του Ανώτατου.

Keywords
Τυχαία Θέματα