ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει που θα εξευρεθούν οι πόροι για την «έξυπνη άμυνα»

12:37 6/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Για «βαρύγδουπες εξαγγελίες» του νέου Υπουργού Άμυνας Φώτη Φωτίου, περί νέου αμυντικού δόγματος «έξυπνης άμυνας», έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, ενώ κάλεσε την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο θα εξευρεθούν οι τεράστιοι, όπως είπε, οικονομικοί πόροι που απαιτούνται.

Σε δηλώσεις του το μεσημέρι, στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Λουκαΐδης είπε ότι σύμφωνα με της εξαγγελίες του κ. Φωτίου,

θα αντικατασταθούν οι παραδοσιακοί εξοπλισμοί και συστήματα της Εθνικής Φρουράς από «σύγχρονο και έξυπνο οπλισμό», ενώ πρόσθεσε ότι «ο κυπριακός λαός είναι τουλάχιστον καχύποπτος απέναντι στη δογματολογία που βίωσε επί της δεκαετούς συναγερμικής διακυβέρνησης, από την οποία είδε και αποείδε μέχρι να απαλλαγεί το 2003».

«Στο βαθμό δε που οι σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, δεν αποτελούν φανταχτερό πυροτέχνημα», συνέχισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ «καλούμε την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει με ποιο τρόπο θα εξευρεθούν οι τεράστιοι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται για αντικατάσταση του στρατιωτικού εξοπλισμού και των συστημάτων της Εθνικής Φρουράς».

Διερωτήθηκε εξάλλου – εφόσον αυτή είναι τελικά η επίσημη θέση και στρατηγική της Κυβέρνησης - κατά πόσο αυτή θα είναι η προτεραιότητα της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

Κατέληξε, διατυπώνοντας το ερώτημα κατά πόσο οι σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας αποτελούν «ένα αρνητικότατο δείγμα γραφής της νέας Κυβέρνησης, όπου η απαιτούμενη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στη διαχείριση τέτοιων σημαντικών θεμάτων, υποκαθίστανται από βαρύγδουπες εξαγγελίες, οι οποίες ποτέ δεν θα υλοποιηθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα